RANT BİTTİ, REST BAŞLADI

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile dava arkadaşı Feridun Yılmaz’ın aralarında rant bitince REST’leşmeler baş göstermeye başladı.

Dün yapılan yılın son meclis toplantısında CHP’li Meclis Üyesi Feridun Yılmaz’ın imar komisyonundan gelen Vakıfgeçitveren köyündeki plansız alanın planlı alana çevrilmesine dair karara RED oyu vermesiyle ikili arasında geçen tartışma şöyle;

-Tanju Özcan: Niye red oyu verdin söyle bizde bilelim.

-Feridun Yılmaz: Plansız alanın plana alınmasını uygun bulmadım. Müfettiş inceler sonra Müfettişlerle uğraşmak istemiyorum.

-Tanju Özcan Müfettiş ile uğraşasım yok diyorsan biliyorsun ki onun bir yolu var. Onu yapar gider ofisinde projeni çizersin, oturursun keyfine bakarsın. Biz suç mu işliyoruz burada.

-Feridun Yılmaz: Sonuna kadar buradayım.

Peki İki Dava Arkadaşını Bu Duruma Getiren Ne?

Haber sitemizin arşivinde biraz geriye doğru gidelim önce başlıkları girelim sonrasında ise geçen zaman zarfında yaşananları açıklayalım. (Linklere tıklayarak ilgili haber içeriklerine ulaşabilirsiniz)

Evet dostlar 23 Ağustos 2019 ve 24 Aralık 2020 tarihlerinde yapmış olduğumuz her iki haber hakkında da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu imzası ile soruşturma izni verildi.

İmar’da Rant soruşturmasının son seyri hakkında henüz bir bilgi yok ancak iki ihaleye yolsuzluk karışması haberimiz ile başlatılan soruşturmada ise Danıştay kamu zararı hesaplanmadığı gerekçesi ile dosyayı İçişleri Bakanlığı’na iade etmiş ve eksik hususların giderilmesini istemişti.

Bolu Valiliği ise atadığı muhakkik üyeler ile zararın tespitini yaptırırken diğer tarafdan da olayda ihmal ve sorumluğu olan kişilerin araştırmasını yaparak ifadelerini alıyor. Bu kişilerden birisi de CHP’li Feridun Yılmaz.

Feridun Yılmaz bu konuyla ilgili olarak kendi deyimi ile müfettişlerle uğraşıyor.

Zenginlerin Arazilerinde Emsal Artışı Yaparken Gayet Organizelerdi

Hatırlanacağı üzere Civril Mahallesinde zenginlere ait arazideki EMSAL Tanju Özcan göreve geldikten sonra önce düşürülmüş sonrasında ise arttırılmak istenmiş ve o dönem İmardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Mansur Şen itiraz edince EMSAL artışı yapılamamış ve Mansur Şen’in izin alıp il dışına çıkmasını ikili fırsat bilip meclisten geçirmişlerdi. Bunun üzerine ise Mansur Şen sosyal medyadan paylaşımda bulunarak “…zor da olsa omurgalı olmaya devam edeceğiz” diyerek duruma tepki göstermişti. Burada gayet organize hareket eden Feridun Yılmaz ve Tanju Özcan’ın çıkarları bitince imar rantlarından sonra imar restleşmeleri mi başladı?

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir