Adayken Milyonlar Kazandırdı, Başkan Olunca Bolu’yu Uçuracak

Belediye Başkan Adayı iken Bolu’ya birçok büyük yatırımın sözünü Bakanlardan bizzat alan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, projelerini de gerçekleştirmeye şimdiden başladı. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’tan alınan söz üzerine Bakanlıktan Amatör Spor Kulüplerine 6 Milyon TL, Boluspor’a 5 Milyon TL ödeme yapıldı.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon binasında gerçekleştirilen çek takdim toplantısına AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cemalettin Metin, Bolu Taban Birlikleri, Amatör Spor Kulüpleri Başkan ve Yöneticileri, spora gönül veren vatandaşlar katılım sağladı.

“Bolu Tarihinde Görülmemiş Bir Meblağ Amatör Spor Kulüpleri’ne Kazandırıldı”
Toplantının açılış konuşmasına AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol’ a teşekkür ederek başlayan Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cemalettin Metin, “Biz kendilerine isteklerimizi ilettik. Hem proje bazında, hem nakdi hem de ayni yardım konusunda yardım yapabileceklerini söylediler. Bu anlamda Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol hem İstanbul’da hem de Ankara’da yaptığı istişareler sonucu Bolu’daki yaklaşık 105 tane amatör spor kulübüne Bolu tarihinde görülmemiş bir meblağ olan 6 milyon TL nakit yardımı kendi çabasıyla kazandırdı. Ödeme dün itibariyle Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü hesabına geçmiş bulunmaktadır. Ben bu vesileyle hem amatör camiamız adına hem amatör spor kulüplerimiz adına hem federasyonumuz yönetim kurulu ve şahsım adına kendilerine şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.

“Kulüplerimize Destek Veren Bakanımıza Teşekkür Ediyorum”

Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cemalettin Metin’in ardından konuşan AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, 101 projesi içinde 90. sırada amatör spor gruplarına verilecek desteklerin olduğunu ifade etti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak’ın Bolu ziyaretine de değinen Demirkol, “Amatör spor gruplarına nakdi ve ayni destek konusunda daha öncesinde Cemalettin Metin Başkanımızla yapmış olduğumuz istişarelerle hazırladığımız rapor çerçevesinde Bakanımızdan bir projemizi destekleme noktasında bir kez daha talepte bulunduk. Sağ olsun bizim destek talebimizi de kendileri geri çevirmediler. Amatör spor kulüplerimizi çok iyi analiz ettiğimiz için yüzü aşkın amatör spor kulübümüz, futbol takımlarımız ve diğer bireysel sporlarımız da dahil olmak üzere kulüplerimize destek veren ve her daim destek olma sözü veren Bakanımıza teşekkür ediyorum. Bu gayretli çalışmalar sonucunda belediye başkan adayı olarak kendileri de bizim bu heyecanımıza şahit oldular ve amatör spor kulüplerimizi 6 milyon TL sözü verdiler. Cuma günü itibariyle de hesaplara geçti.” ifadelerini kullandı.

“Bolu’ya Bir Ziyarette 11 Milyon TL Kazandırmış Olduk”

Boluspor’un yapılacak olan stadyumla mali ayakları yere sağlam basan bir yapıya kavuşacağını vurgulayan Demirkol, “Savaş Abak Başkanımız ile istişarelerimiz sonucunda yine Boluspor’un durumunu Bakanımıza ayrıntılı bir şekilde ilettik. Kendileri Boluspor’a da 5 milyon TL’ye yardım edeceklerini ifade etmişlerdi. Bakanlığımız Boluspor’a da verdikleri sözü dün itibariyle gönderdi ve hesaplara geçmiş oldu. İl Özel İdaresi üzerinden Boluspor’a geçecek olan 5 milyon TL de hayırlı olsun. Böylelikle şunu görüyoruz ki Bolu heyecanıyla belediye başkan adayı olarak birlik beraberlik içinde olduğumuzda Bolu’ya bir ziyarette 11 milyon TL kazandırmış olduk. Ayrıca Karaçayır’da spor sahalarının tadilatı ve tribünler yapılma sözünü aldık. 22 milyon TL ödenekleri bu hafta geliyor. Bunları biz AK Parti adına almıyoruz. Bunları Muhammed Emin Demirkol adına da almıyoruz. Biz bunları Bolu’muz adına alıyoruz.” diye konuştu.

“Bakanımız Palavracı Olmadığını 11 Milyonu Ve 22 Milyonu Göndererek Göstermiş Oldu”
Stadyum ihtiyacının belediye bütçesi ile yapılmasının mümkün olmadığını, bunun için en büyük desteğin Gençlik ve Spor Bakanlığından alınacağının altını çizen Demirkol, “Bakanımızın Bolu’ya gelmesinden rahatsız olan bir belediye yönetimi var. Bakanımızın ilimize gelmesine sevinmek ve alkışlamak yerine palavracı bakan diyen bir yönetim var. Bakanımız palavracı olmadığını on bir milyonu ve yirmi iki milyonu göndererek göstermiş oldu. Belediyenin 5 yılda yalvara yakara vermiş olduğu rakamın biz 5 günde 12 katını amatör spor kulüplerimize kazandırdık. El ele verdiğimizde, çırpındığımızda, gayret gösterdiğimizde neleri yaptığımızı hep beraber gördük. Bolu’da sadece yatırımı değil, hayal etme gücümüzü de kaybetmişiz. O yüzden Bolu’lar olarak hayal ettik, stadyum dedik.
İlk defa bakanımıza ilimizde söz verdirdik ve sonrasında hayal gibi görülen rakamlar tarihte ilk defa yine Amatör Spor Kulüplerimize geldi. Boluspor’la ilgili rakam getireceğimizi söylediğimizde olmaz denildi. Adayken 5 milyon TL ile Boluspor’a nefes aldırdık. Daha bunlar işin demosu.” dedi.

“Makam Odasında Bulunmakla Tecrübe Kazanılsaydı, Belediyedeki Vazo Çok Daha Tecrübeli Olurdu”

31 Mart’ta Sandıkta halkın tecellisi Bolu adına olduğunda, kendisine görev verildiğinde bu yapmış olduklarının kat ve kat fazlasını stadyumla, hastaneyle, bilim merkeziyle şehre kazandıracağını müjdeleyen Demirkol, “Belediye heyecan işi, samimiyet işi ve iş bilme işi. Belediyede koltukta oturarak tecrübe kazanılmıyor. Belediyede makam odasında bulunmakla tecrübe kazanılsaydı, belediyedeki vazo çok daha tecrübeli olurdu. Buradaki mevzu çalışmak, gayret göstermek ve iş yapmaktır. Biz Sağlık Müdürlüğü’nde neleri yaptığımızı, nitelikli işleri nasıl yaptığımızı Sayın Bakanımız ilimize geldiğinde söylemiş oldu. Belediyede vakit geçirmekle tecrübe kazanılmıyor, iş yapmakla tecrübe kazanılıyor. Biz de bu iki aylık süre içerisinde projelerimizde hazırlarken bakanlarımızı Bolu’ya getirirken de nokta atışı bakanlar getirmeye çalışıyoruz. Bu işin artık Bolu için hizmet noktasında geriye dönüşü yoktur. Başkan adayıyken neler yaptığımızı tüm Bolulu hemşehrilerimiz görmüş oldu. Bugün burada Amatör Spor Kulüpleri Başkanımıza takdim edeceğimiz çek ile beraber neler yapabileceğimizi hayal ettiğimizde Bolu’nun neler yapabileceğini de gösterdik. Bolu’muz adına aldığımız bu sözleri belediye başkanı olduğumuzda yine Bolu adına kucaklaşarak samimiyetle birleşerek Ankara’ya da bu gücü göstererek almaya devam edeceğiz.” dedi.

“6 Milyonluk Destek Amatör Spor Kulüpleri İçin Bir Başlangıç, Devamı Gelecek”

Yapılan 6 milyonluk desteğin Amatör Spor Kulüpleri için bir başlangıç olduğunu belirten Demirkol, “Bundan sonra da bu yardımların devam edeceğini ifade ediyorum. Aynı şekilde hem futbol kulüplerimiz, amatör kulüplerimiz olmak üzere başarı odaklı bir yardım sistemini belediyelik döneminde oturtmuş olacağız. Hep beraber amatör spor kulüplerimizin tüm branşlarına bireysel ve takım sporlarında futbol ve diğer branşlarda her daim belediye olarak yanınızda olacağız. Gücümüzün yettiği yere kadar, yetmediğinde de işte gördünüz gibi hep beraber bakanlarımızdan da desteklerimizi alarak Bolumuzu sporun başkenti yapacağız.” ifadelerini kullandı.

“Bakanlar Tarafından Verilen Sözlerin Heyecanına Kapılmalarını Tavsiye Ediyorum”

Yapılan çalışmaların hayal satmadıklarının bir göstergesi olduğunun altını çizen Demirkol, mevcut belediye yönetimine de bakanlar tarafından verilen sözlerin heyecanına kapılmalarını tavsiye etti ve, “Bize hayal satıyorlar denildi. İlimize teşrif eden sporun bir numarası Sayın Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca’ya ve bundan sonra gelecek Ulaştırma Bakanımıza da Palavracı denildi. Biz şehre hizmet etme heyecanıyla yanıyoruz. Bu heyecanımızı gören bakanlarımız bizi destekliyorlar, Bolumuzu destekliyorlar. Palavra olmadığını, bunun bir hayal olmadığını işte bu çek ve Boluspor’a takdim edeceğimiz 5 milyon TL ve artı 22 milyonluk daha seçim olmadan gelecek gelecek ödeme ile beraber neler kazandığımızı tüm Bolu halkı görmüş oldu. Biz Bolu heyecanıyla yanan bütün hemşehrilerimizle Bolu’yu ileriye götürürüz. Onlar da bu heyecana katılsınlar onlara tavsiyem odur.” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Cemalettin Metin’e 6 milyonluk ödeme çeki, AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol ve İl Başkanı Suat Güner tarafından alkışlar eşliğinde takdim edildi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir