Bolunun Sesi Haber Sitesine Yapılan Siber Saldırıları Şiddetle Kınıyoruz

Bolu Bolu olalı böyle alçaklık görülmedi. Doğrudan yana saf tutan bolununsesi.com haber sitesi bu hafta spam trafik ile ulaşılamaz hale getirildi. Binlerce IP adresi ile sanki binlerce kişi aynı anda siteye girmeye çalışıyormuş gibi bir sahne oluşturarak site alt yapısının kullanılamaz hale getirildiği bu nedenle de okurlarının siteye ulaşamadığı belirtiliyor.

Bolu tarihinde örneğine ilk defa rastlanılan bu alçak saldırıyı bizler de Bolu Son Haber olarak kınıyoruz.

Gazeteciler Cemiyetinden Kınama

Bolunun Sesi haber sitesine yapılan saldırılara Batı Karadeniz Bağımsız Gazeteciler Cemiyeti de kayıtsız kalmadı. Cemiyetin yaptığı açıklama şöyle;

BolununSesi Gazetesi’nin internet sitesine yapılan siber saldırıları kınıyoruz!

       Geçmişte gazetecilere yapılan fiziksel saldırılar gibi, dijitalleşen dünyamızda farklı tehdit unsurları da beraberinde gelmiştir. Gazetecilere karşı başlatılan siber saldırılar gittikçe şiddetlenmeye başladı.

        Gazetecileri baskı altına almak için sosyal ağları kullanmak giderek Gazeteciler ve muhabirler, hem izole edilmiş sosyal medya kullanıcılarından, hem de yüksek oranda organize olmuş ağlardan gelen saldırılara sık sık çevrim için saldırılara maruz kalmaktadır. Bu saldırılar mağdurları susturmak ve sessizleştirmek için tasarlanmıştır. Dolayısıyla, gazetecileri hedef alan çevirim içi nefret söylemi ve siber zorbalık, toplumsal saldırılara dayalı basın özgürlüğü ve demokratik değerlere dayanan bir konudur.

        Basın özgürlüğüne yapılan herhangi bir saldırı, demokrasinin kendisine yapılan saldırıdır.

        Bağımsız Batı Karadeniz Gazeteciler Meslek Örgütü olarak, Bizden-Sizden ayırımı yapmadan BolununSesi Gazetesi’nin haber alma ve verme özgürlüğüne yapılan siber saldırıları kınıyoruz.

        BAĞIMSIZ BATI KARADENİZ GAZETECİLER CEMİYETİ

                                       YÖNETİM KURULU

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir