Ormanlarda Modernleşme Adım Adım: Aladağ’da Barkotlama Sistemi Hayata Geçirildi

Orman Genel Müdürlüğü tarafından öncelikli bölge olarak seçilen Aladağ, orman emvaline getirilen inovatif bir yaklaşımın pilot bölgesi oldu. Orman Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılında projelendirilen ve Bolu’da başlatılan barkotlama sistemi, Aladağ Orman İşletme Müdürlüğü’nde uygulanmaya başlandı. Bolu Orman Bölge Müdürlüğü’nün pilot şefliği olarak belirlenen Aladağ Orman İşletme Şefliği’nde gerçekleştirilen “Orman Emvalinde Barkod Sistemi Uygulaması,” modern orman yönetimi anlayışının bir adım ötesine geçiyor.

İlk uygulama sırasında, İşletme Şefi Osman Gölge, İşletme Pazarlama Şube Mühendisi Murat Bıçakcı ve Orman Muhafaza Memuru Enes Muhammed Kayhan, sistemin başarıyla hayata geçirilmesine tanıklık ettiler. Aladağ İşletme Şefliği’nde belirlenen 19 numaralı bölmede gerçekleştirilen uygulamada, 293,955 m3 dikili damgadan elde edilen 156,970 m3 orman emvali, standardizasyon tekniğine göre üretilerek her bir başına barkotlama işlemi uygulandı. Bu önemli işlem, tablete aktarılarak ORBİS sistemine başarıyla kaydedildi.

Aladağ’da hayata geçirilen bu modern orman yönetimi yaklaşımı, sadece orman emvallerini etkili bir şekilde izlemekle kalmayıp aynı zamanda sürdürülebilir orman yönetimi için değerli bir adım olarak nitelendiriliyor. Orman Genel Müdürlüğü, bu sistemin başarılı uygulamasının ardından, benzer modernizasyon adımlarını tüm ülke genelinde yaygınlaştırmayı hedefliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir