Yeni Bakan Yardımcıları Resmi Gazete’de Yayınlandı

28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinden sonra yeni kabine 4 Haziran tarihinde Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanmıştı.

Yeni hükümet ve bakanların açıklanmasından sonra bu gece yayımlanan Resmi Gazete’de yeni bakan yardımcıları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzaladığı kararname ile göreve başladı.

Yeni bakan yardımcılarında Bolu-Dörtdivanlı hemşehrimiz Tarım Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki yerini korurken Yeniçağalı hemşerimiz Huzeyfe Yılmaz’ın Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanması ise sürpriz olarak nitelendirildi.

Peki Huzeyfe Yılmaz kimdir?

Bolu doğumlu Huzeyfe Yılmaz, 1977 yılında dünyaya gelmiştir. Kendisi Gazi Üniversitesi’nden Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Kariyerine 2001-2005 yılları arasında Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde Mühendis ve Teknik İşler Müdür Yardımcısı olarak başlamıştır.

Ardından 2005-2014 yılları arasında Türksat A.Ş.’de farklı görevlerde bulunmuştur, bu görevler arasında Ankara İl Müdürü, Teknik İşletme Müdürü, Kocaeli İl Müdürü ve Altyapı İşletme Direktörlüğü yer almaktadır.

Huzeyfe Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nda da görev yapmıştır. 2014-2018 yılları arasında Bilgi İşlem Dairesi Başkanı olarak görev almış, daha sonra 2017-2018 yılları arasında Eğitim, Kültür ve Araştırma Genel Müdürü olarak atanmıştır. 2018-2022 (Temmuz) döneminde ise Tarım Kredi Kooperatifleri’ne bağlı olan TARNET A.Ş.’de Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini üstlenmiştir. Temmuz 2022’de Merkez Birliği Yönetim Kurulu kararıyla Bilgi Teknolojileri Grup Başkanı olarak atanmıştır.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir