BOLUSPOR KULÜBÜ BAŞKANI SAVAŞ ABAK SERT KONUŞTU

Boluspor Kulübü Başkanı Savaş Abak, geçtiğimiz günlerde CAS’tan gelen borç ve eskiye dönük diğer borçlar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Boluspor’da Başkan Savaş Abak açtı ağzını yumdu gözünü. Eski başkanlar Necip Çarıkçı ve Abdullah Abat döneminde yapılan transferlerin ücretlerinin ödenmemesi sonrası puan silme ve transfer yasağı ile karşı karşıya kaldı. Özellikle Abdullah Abat döneminde transfer edilen ve ödemesi yapılmayan Haris Hajdarevic’in CAS’a başvurması sonrası kısa süre içerisinde ödeme yapılmazsa kırmızı beyazlılar üç transfer tescil dönemi transfer yasağı alacak.

“245 BİN TL’Yİ 700 BİN TL OLARAK ÖDEMEK ZORUNDAYIZ”

Necip Çarıkçı döneminde transfer edilen ve alacakları bulunan Guido Koçer ile ilgili olarak 245 Bin TL’yi 700 Bin TL olarak ödemek zorunda kaldıklarını belirten Abak “Geçen hafta Cumartesi günü bizim ligin federasyon sorumlusundan mesaj geldi. Size mesajı okuyayım. “Değerli başkanım Türkiye Futbol Federasyonu Lisans Kurulu’ndan gelen bilgiye göre kulübünüzün eksik kriterleri bulunmaktadır.” Bende bu eksikleri Yaşar abiye ve Ufuk’a sordum. İkisi de kulübümüzün bir eksiği yok dediler. Bu eksiklerin 30 Eylül 2023 tarihine kadar tamamlanması gerekmektedir. TFF yönetim kurulu kararınca süre uzatılması olmayacağı için puan silme cezası tehlikesine karşın eksiklerin tamamlanması önemlidir diye bana bir mesaj geldi. Ufuk’u ve Ahmet beyi aradım ve bir de baktık bizim icra borcumuz var. Guido Koçer Necip Bey dönemine ait  bir futbolcu. 245 bin alacağı varmış. Biz 11 Nisan 2023’te 310 bin TL gibi bir para göndermişiz. Adam paranın tamamının ödenmesini istemiş. 377 bin TL daha ödenecek yani toplamda 245 Bin TL’yi 700 Bin TL olarak ödemek zorundayız. Bu dosyalar yarına kadar kapanmazsa eksikleri olan bizim 7-8 kulüp var” dedi.

“ESKİ ÇALIŞANLARIN ALACAKLARINI ÖDEDİK”

Kulüpten alacağı bulunan eski çalışanların da ücretlerinin ödendiğini ve dosyaların kapandığını belirten Abak “İkincisi Zeki Aker var. 74 bin TL’si vardı, 250 bin TL ödedik kapandı. Yılmaz Özen var, onunda 82 bin 193 TL kıdem tazminatı borcu varmış. Bizim SGK’dan da mahkemeye vermiş az önce 290 bin TL ödedim onunla da borcumuz kalmadı. Bizim Boluspor’da eski çalışanların şöyle bir şeyi var, biz bayram seyran, ölüm izni falan hiç vermemişiz. Kulüp personelinin maşallahı var o kadar çok çalışıyorlar ki hiç izin vermiyoruz. Hiç sıkıntı yok onu da 290 bin TL olarak ödedik” ifadelerini kullandı.

“BEKİM BALAJ’DA 25 BİN EURO’LUK SENET ORTAYA ÇIKTI”

Abdullah Abat döneminde transfer edilen Bekim Balaj ile ilgili olarak daha önce 68 bin Euro ödediklerini fakat şimdi de 25 Bin Euroluk bir senet ortaya çıktığını belirten Başkan Abak “25.11.2022-8003 Eskişehir İcra Müdürlüğü’nden bir dosya daha çıktı. Bu kim derseniz Bekim Balaj. Bekim Balaj’ı Abdullah Abat yönetimi 2021-2022 sezonunda ikinci yarı için almışlar ve 100 bin Euro 4 taksitte ödemek şartıyla anlaşmışlar. Bekim Balaj’a ilk ödemesi için 1 Nisan 2022’de 5 Bin Euro olarak ödemişler.  Sonra 7 Mayıs 2022’de de 20 bin Euro ödenmiş. 100 Bin Euro’ya anlaşmışlar 25 bin Euro ödenmiş. Biz geldiğimizde 75 bin Euro alacağı vardı. Biz 68 bin Euro’ya anlaştık verdik. Hiçbir sıkıntımız yok. Sözleşmeye bakıyorum, arada 25 bin Euro bir senet var. Yaşar abiye sordum bu ne dedim, o da heralde bonservis bedeli dedi. Bekim Balaj FK Nizhny Novgorod diye bir takımdan geldi. Bir senet veriyorsun bonservis ödüyorsun, burada kulubün adı yazmalı ama burada farklı bir isim yazıyor. Senetin aslını elden alan da Arda Zengin Pelük. Araştırdım menajermiş. Bu menajerlik parası mı bonservis bedeli mi? Menajerlik ücreti olsa kimse yarım sezon için 25 bin Euro menajerlik ücreti vermez. Bonservis bedeli olsa burada kulübün adı yazmalı. Eskişehir’den birisi aradı 25 bin Euro senetimiz var dedi. Buyrun gelin dedim ama bu senetin ne olduğunu çözemedim. Bu arkadaş da icra başlatmış. Bu 25 Bin Euro o zamanın kuru ile 375 Bin TL iken şimdi olmuş 987 bin TL. Bu da diğer dosya. Zeki Acer, Yılmaz Özen ve Bekim Balaj bunların hepsi Abdullah Abat döneminden. Guido Koçer ise Necip Bey döneminden” şeklinde konuştu.

“ARTIK İŞ ÇIĞRINDAN ÇIKTI”

Eski malzemeci Hayrettin Keskin ile ilgili de sıkıntılar yaşandığını ve 801 Bin TL karşılığında anlaşıldığını belirten Başkan Abak “Hayrettin Keskin diye eski malzemecimiz var. Adamı anladığım kadarıyla o zaman Bandırma maçı bittikten sonra otobüse almamışlar. Bir yönetici veya başkanın malzemeci ile ne gibi bir derdi olabilir ki? Ego mu tatmin ediyorsun. Ego tatmin ödüyorsan bunun bedelini ödemen lazım. Sonuca bağlandı ama 801 bin TL’ye. 2-3 ay oldu Ufuk beni aradı Hamamçayırı’nda bizim bir çimci varmış dedi. Onunla görüşür müsün dedi. Görüştük, çağırdık geldi “Ya başkanım kimse benimle helalleşmedi” dedi.  15-20 yıl Boluspor kulübüne hizmet vermiş. Malzemeci ile görüşme, futbolcu ile görüşme yani ne oluyor başkan olunca boyun mu uzuyor. Bu 800 bin TL’yi kim ödeyecek. Burada başkanlık yapılmış, yöneticilik yapılmış öyle mi bunu herkes yapar. Bu zamana kadar Abdullah Abat’a hiç söz etmedim arkadaşım dedim ama artık iş çığrından çıktı” dedi.

“BU KADAR REZİLLİK OLUR MU?”

Son olarak Haris Hajdarevic’in CAS’a yaptığı başvuru ve ödenmesi gereken ücretler ile ilgili konuşan Başkan Abak sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Gelelim son bombamıza. Haris Hajdarevic. Abdullah Abat veya yönetici o zaman Haris Hajdarevic ile anlaşmış. 2020-2021 sezonu ikinci yarı futbolcuya 2020-2021 sezonu için 30 Bin Euro ödenecektir. 2021-2022 sezonu için 80 bin Euro, 2022-2023 sezonu için 100 bin Euro yani bu adam 2.5 yıl Boluspor’a hizmet verirse Boluspor kulübü 210 bin Euro ödemek zorunda. Bu dosyaya ben hiç böyle bakmamıştım. Geçen sene göreve geldiğimizde CAS’ta mahkememiz var, mahkemeyi kaybetmememiz gerekiyor. Bunun için 50 Bin Frank aldım, İsviçre’ye 50 Bin Frank gönderdim. Sözde mahkemeyi kazanacağız. Bu adamın 2.5 yılda tüm alacağı ücret 210 bin Euro. O zaman aslında kurda çok yüksek değildi. Az önce söylediğim gibi sözleşmeye göre ilk yıl ödenecek tutar 30 bin Euro’ydu. 30 bin Euro 5 taksit olarak ödenmesi için anlaşılmış. 19 Ocak 2021’de 6 Bin Euro ödemişler. Ondan sonra 9.3.2021’de 2 bin Euro ödenmiş. Yani 30 bin Euro’dan 8 Bin Euro ödenmiş. 4.5 ay adama bir kuruş ödenmemiş. Yabancı futbolcu 2 ay ödeme yapmazsan seni FIFA’ya verip bütün alacağını alabiliyor. Futbolcu tebligat göndermiş ve Boluspor’dan kimse 15 gün boyunca tebligata yanıt vermiyor. 15 gün yanıt vermezsen iş bitiyor, adam tüm sezon alacağını alıyor. FIFA’ya gidiyor, FIFA’dan yazı geliyor ve bizimkiler panik yapıyor. Hemen 22 bin 345 Euro’yu yolluyorlar. FIFA sen bu futbolcuya 4.5 ay para ödemiyorsun, FIFA sana yazı yazıyor ve parayı 2 saate gönderiyorsun. Burada haksız fesih var diyor. Tabi FIFA’dan son perde CAS. Biz geliyoruz 50 bin Frank gönderiyoruz. CAS’ta aynı kararı veriyor ve benim gönderdiğim 50 bin Frank yandı, Abdullah Abat yönetiminin verdiği 30 bin Euro yandı. Yıllık yüzde 5 faiz var. FIFA’ya ve CAS’a ödenecek mahkeme masrafları var. Kulübüne ödenecek para var. 250 bin Euro’da o desek. Yani o kadar gerizekalı olman lazım ki Euro bazında bire onbir fark ödeyeceksin. 30 bin Euro’yu 330 bin Euro olarak ödeyeceksin. Ahlak nerde, Boluspor sevgisi nerede. Hata olabilir bizde hata yaptık. Balde’yi aldık, parasını ödedik. Bu kadar basiretsiz başkanlık yapılmaz. Geldiğim günden beri her gün dosya geliyor. Bu kadar ahlaksızlık olur mu? Sesimi çıkarmıyorum, efendiliğimi bozmayayım diyorum ama bu kadar rezillik olur mu ya? Biri oteline takım gelecek diye başkanları arar. Başkanları arayacağına milletin parasını ödesene. Biri kafasına göre temlik koyar. 16 aydır buradayız, 16 aydır bitmedi bu ödemeler. Eskilerle alakalı geldiğim günden bu yana 50 Milyon TL ödüyoruz. Daha ne çıkacak belli değil. Böyle başkanlığı herkes yapar. Ondan sonra kulüb battı. Kulübü mahvetmişsiniz. Bu kadar rezillik olur mu? Bu kadar ahlaksızlık olur mu? Yazıklar olsun. Başka da bir şey söylemiyorum.”

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir