UZMAN DERMATOLOG ASLI ŞAHİN UYARDI

Bolu’da sayıları her geçen gün artan güzellik merkezleri estetik bir görünüme sahip olmak isteyenlerin uğrak noktası olurken, uzman olmayan kişilerin yaptıkları işlemler telafisi olmayan sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Dermatoloji Uzmanı Doktor Aslı Şahin, güzel ve bakımlı görünmenin herkesin hakkı olduğunu, bunun için reklamlara ve sosyal medya kampanyalarına itibar etmek yerine alanında uzman hekimlerin tercih edilmesi gerektiğini söyledi.

Son dönemde güzellik salonlarının sayısı hızla çoğalırken, yanlış işlemlerden dolayı mağdur olan vatandaşların sayısı da aynı oranda artıyor. Güzellik salonlarında yapılan bazı hatalı işlemlerin geri dönülmez sonuçlar doğurduğuna dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Doktor Aslı Şahin, özellikle cilt problemlerinde güzellik merkezlerinden önce uzman dermatologların tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Bazı işlemleri sadece hekimlerin gerçekleştirmesi gerektiğine dikkat çeken Doktor Aslı Şahin, “Güzellik merkezi adı altında birçok yer açılıyor. Güzellik merkezlerinin yaptığı uzman olduğu bazı alanlar var. Ancak konu cilt olduğunda takdir edersiniz ki bunu bir dermatoloji uzmanı dışında farklı birinin yapması çok mantıklı değil. Çünkü cildin yapısına kişinin cilt problemlerine hakim olan tek kişi var. Bu kişi de dermatoloji uzmanlığına sahip bir hekim. Dolayısıyla şöyle bir öneride bulunabilirim; cilt bakımı, sivilce, leke, yaşlanma belirtileri gibi sorunlarda bir uzman hekime başvurmanızı tavsiye ederim. Bize gelen hastalar genellikle komplikasyon hastaları olduğu için gidişatla ilgili sorunlara biz çok hakimiz. Mesela hastanın leke sorunu var. Bir güzellik merkezine gitmiş. Sonrasında yanlış yapılan işlemler hastanın sorununu çözmediği gibi mevcut sıkıntısını daha da büyütüyor. Sonrasında bize geliyor ve talebi şu şekilde oluyor; ‘Hocam lekem eski haline dönsün,  geçmesini istemiyorum eski haline dönsün.’ O noktada biz de sıkıntı yaşıyoruz. Dolayısıyla biz istiyoruz ki cilt ile ilgili sorun olduğunda bu kozmetik gibi görünebilir ama sivilce, leke ya da yaşlanma belirtileri bunların hepsi yönetilmesi gereken, tedavi edilmesi gereken doğru yaklaşılması gereken sorunlar. Yanlış işlemlere ciltte yanık meydana getirilmesi bizim sürecimizi daha kompleks kılıyor. Dolayısıyla bir hastayla varacağımız nokta A noktası iken iyi bir nokta iken anca B noktası olabiliyor gibi. Cilt ile alakalı kozmetik, estetik, bakım ne talep ediliyorsa bunların hepsi için bu konularda uzmanlığa sahip olan kişilere ulaşması gerekiliyor” dedi. 

“BİZ MAKYAJ YAPMIYORUZ ONLAR DA LAZER YAPMAMALI”

Uzman Dermatolog Aslı Şahin, güzellik merkezlerinin kendilerini tanıtma açısından hekimlere göre daha özgür olduklarını hatırlatarak, vatandaşların her reklama itibar etmemesi gerektiğini ifade etti. Şahin, doktorların güzellik merkezlerinde uygulanan işlemleri yapmadıkları gibi onların da doktorların uzmanlık alanlarına karışmaması gerektiğini de vurgulayarak, “Nasıl bir doktor kaş kontörü yapmıyor, dudak renklendirme yapmıyor, makyaj yapmıyor ise güzellik merkezlerinin de bizim yaptığımız enjektabl işlemler botoks, dolgu, cilt bakımı, akne tedavisi, sivilce tedavisi, lazer epilasyon yapmaması gerekiyor. Ne yazık ki çevrede o kadar yanlış iş var ki, insanlara ulaşma açısından da hekimlerden daha özgür ve cesaretliler. Dolayısıyla burada hastaların doğru seçim yapması oldukça zorlaşıyor” ifadelerini kullandı. 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir