USTA GAZETECİ İLETİŞİM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİYLE BULUŞTU

Bolulu usta gazeteci Oğuz Uçar, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileriyle söyleşide buluştu. Geleceğin basın mensuplarıyla keyifli bir söyleşi gerçekleştiren Oğuz Uçar, Bolu eski Milletvekili, Merhum Turgut Çulha’nın yerel gazete arşivini de BAİBÜ İletişim Fakültesi’ne bağışladı.

Ziraat Fakültesi’nin konferans salonunda BAİBÜ İletişim Fakültesi öğrencileriyle buluşan Gazeteci Oğuz Uçar, ajans haberciliği hakkında bilgiler vererek, meslek hayatında başından geçen ilginç olayları anlattı. Gazeteciliğin özveri isteyen bir meslek olduğu gerçeğinin altını çizen Uçar, gazetecilerin görevlerini yerine getirirken ahlaki vicdani değerleri her daim göz önünde tutmaları gerektiğini söyledi. İletişim Fakültesi öğrencilerin sorularını yanıtlayan Oğuz Uçar, söyleşinin sonunda 12. Dönem Bolu Milletvekili Gazeteci Turgut Çulha’nın vefat etmeden önce kendisine emanet ettiği, 1960 yılı öncesi Bolu yerel gazetelerinin yer aldığı arşivi Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi İletişim Fakültesi’ne bağışladı. 

Oğuz Uçar gibi tecrübeli bir gazeteciyi fakültelerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden BAİBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı, Uçar’a keyif dolu söyleşi için teşekkür etti. Oğuz Uçar’ın BAİBÜ İletişim Fakültesi’ne bağışladığı gazete arşivinin büyük bir değer olduğuna da dikkat çeken Tandırlı, arşivin en kısa sürede dijital ortama aktarılacağını söyledi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir