İLETİŞİM FAKÜLTELERİ BAİBÜ’DE BİR ARAYA GELECEK

İletişim Fakülteleri Dekanları Konseyi (İLDEK) BAİBÜ ev sahipliğinde Bolu’da toplanacak.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki üniversitelerin  dışında Kırgızistan Manas Üniversitesi İletişim Fakültesi’nin de dahil olduğu İLDEK (İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi) ‘in 32. toplantısı Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 
İLDEK, iletişim mezunlarının hem ülkemiz hem de dünya ölçeğinde iletişim alanında rekabet edebilir düzeye çıkabilmelerini sağlamak, iletişim fakültelerinin mevcut durumlarının analizlerini yapmak, stratejik  yapılanmalarının esaslarını belirlemek, yeni teknolojilerin iletişim eğitimine adaptasyonunu sağlamak, mezunlarını sürdürülebilir bilgi ve becerilerle donatmak vizyonuyla iletişim eğitimi alınında aktif rol oynamaktadır. İLDEK, iletişim alanındaki eğitim ve öğretimin kalitesini yükseltmenin dışında, akademi ve medya sektörü arasında köprü görevini de üstlenmektedir.

İletişim öğrencilerinin okullarında edindikleri bilgileri sahaya aktarma noktasında medya sektörü ile güçlü bir iş birliği kurulması için faaliyetlerini sürdüren İLDEK, sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünün temininde önemli bir işlevi mevcut. İLDEK’in en önemli misyonu, mezunların  vatana, millete hizmet aşkıyla dolu, yararlı, hak ve hukuktan yana, tarafsız, yalanın ve  dezenformasyonun karşısında cesurca duran, güçlüden yana değil, doğru ve haklıdan yana olan mücadeleci,  etik kuralları özümsemiş iletişimcilerin yetişmelerini sağlamaktır.

EN FAZLA OYU BAİBÜ ALDI
İletişim eğitiminde bu büyük önem taşıyan  İLDEK’in son toplantısı Munzur Üniversitesinin ev sahipliğinde Tunceli’de gerçekleştirildi. 3 gün süren konsey toplantısının son gününde bir sonraki İLDEK toplantısı için aday olan üniversiteler arasında seçim yapıldı.  BAİBÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Emre Tandırlı’nın yaptığı sunum, büyük ilgi gördü. Yapılan oylamada, aday üniversiteler arasında en fazla oyu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi aldı.  İLDEK Yürütme Kurulunun kararıyla, 2024 İLDEK toplantısının Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliğinde yapılmasına karar verildi. 

Alınan kararla, 2000 yılından beri her yıl farklı bir üniversitede toplanan İletişim Fakültesi Dekanlar Konseyi 2024 Mayıs ayının sonunda BAİBÜ İletişim Fakültesi’nde toplanacak. 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir