SİNOP VE KASTAMONU’DA YAŞANANLARDAN DERS ÇIKARMADIK

Bolu’nun turistik beldelerinden biri olan Abant Tabiat Parkı yolunda bulunan dere yatağı turistik tesislerle doldu. Dere yatağı içine yapılan binalar can ve mal kaybı riski taşırken, akıllara geçtiğimiz senede Sinop ve Kastamonu’da meydana gelen sel felaketini getirdi.

Bolu’nun turistik beldelerinden biri olan Abant Tabiat Parkı yolunda bulunan dere yatağı turistik tesislerle dolu. İnşaat halinde ve etrafta atıl bir şekilde onlarca hafriyat olan dere yatağında 2009 yılında sel felaketi meydana gelmişti. Abant Deresi’nin taşması sonucu su baskını yaşanan Akçaalan ve Dereceören köylerinde, Bolu İl Özel İdaresi ve Köy Hizmetleri ekipleri, hasar tespit çalışmaları yapmıştı. Aradan aylar geçmesine rağmen sel felaketinin izi kalmıştı.

AKILLARA SİNOP VE KASTAMONU’DA YAŞANANLAR GELDİ

Bolu’nun turistik yerleşkesi olan Abant Tabiat Parkı yolunda bulunan deredeki turistik tesisler, akıllara geçtiğimiz sene dere yatağı üzerine inşa edilen ve sel felaketi sonucunda yaklaşık 50 vatandaşın hayatını kaybettiği ve maddi zarar meydana gelen Sinop ve Kastamonu’da yaşanan sel felaketi getirdi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir