Belediye Meclisi Olağanüstü Toplanacak

Bolu Belediye Meclisi bugün 99 Milyon kredi kullanılması gündemi ile olağanüstü toplanıyor.

Bolu Belediye Meclisin’nde iki hafta önce yapılan Şubat ayı 2. oturumunda Başkana depremzedeler için geniş anlamda yetki verilirken belediye kasasında para olmadığı ortaya çıktı. Depremzedelere yapılmak istenen yardımların kasada para olmadığının anlaşılması üzerin Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın talebi ile toplanacak olan mecliste depremzedelere 99 Milyon TL yardım yapılabilmesi amacı ile kredi kullanılması için oylama yapılacak.

Meclis Üyesi “Endişeliyiz”

Haber sitemize açıklamalar yapan bir meclis üyesi “Başkan çok geniş anlamda bir yetkiyi geçtiğimiz mecliste bizden istemiş ve almıştı. Başkan sürekli olarak Belediyenin ekonomik olarak çok iyi bir durumda olduğundan bahsediyordu demekki para yokmuş kasa tam takır kuru bakır olduğu için 99 Milyon TL kredi için bizden onay istiyor. Depremzedeler için çok üzgünüz rabbim bir daha yaşatmasın, ölenlere de rahmet diliyorum ancak bu meblağ çok yüksek ve hem deprem bölgesinde her türlü yardımın yapılacağından hem ilimizde yardım yapılacağından bahsederken hem ayni, hem de nakdi yardım yapılacağından bahsediliyor. Bu yardımların gerçek sahibine ulaştırılıp ulaştırılmayacağı konusunda endişelerimiz var. Ayrıca seçime çok az bir süre kaldı bu krediyi hem Bolu halkı ödeyecek hem de yeni seçilecek olan başkan ödeyecek. Durum Talep edilen kredinin yaklaşık 140 Milyon ödemesi olur Bolu halkı için bu çok büyük bir külfet” açıklamarında bulundu.

BOLU BELEDİYE MECLİSİ

Belediye tarafından yapılan olağanüstü meclis toplantısına ait duyuru şöyle;

BOLU BELEDİYE BAŞKANLIĞI’NDAN DUYURULUR

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesine ek fıkra eklenmesine dair 5675 sayılı Kanunun 3. Maddesinde, “Belediye Başkanı, acil durumlarda lüzum görmesi halinde Belediye Meclisini bir yılda 3(üç) defadan fazla olmamak ve her toplantı bir birleşimi geçmemek üzere toplantıya çağırır…. Olağanüstü toplantılarda çağrıyı gerektiren konuların dışında hiçbir konu görüşülemez.” Maddesi gereği, gündemde yazılı önem arz eden konuları görüşmek üzere, 21 Şubat 2023 Salı günü saat 17.30’da Belediye Meclis salonunda olağanüstü meclis toplantısı gerçekleştirilecektir.

Sayın Belediye Meclis Üyelerimizin, belirtilen yer, gün ve saatte hazır bulunmaları rica olunur.

Gündem:

1.Açılış – Yoklama-Saygı Duruşu-İstiklal Marşı,

2.Bolu Belediyesi sınırları içinde, dışında yaşayan ve yardıma ihtiyacı olan depremzedelerin yiyecek, içecek, yakacak, ulaşım (şehir içi toplu taşıma ve şehirlerarası ulaşım) barınma, eğitim, bakım, onarım ve sağlık gibi temel ihtiyaçların karşılanması ayrıca oluşabilecek ve insani olarak karşılanması gereken diğer ayni ve nakdi ihtiyaçların karşılanması, Belediye Kanununun 75. Maddesine göre Belediye Meclisimizin onayı ile depremle ilgili koordinasyonu sağlamak amacıyla çalışan ülkemizde bulunan tüm belediyeler, özel idareler, üniversiteler, benzeri kamu kurum ve kuruluşları ile yapılacak yardımlar, malzeme desteği, inşaat ve onarım desteği ve planlanacak projeler kapsamında ortaya konulacak deprem amaçlı tüm ihtiyaçlar için protokol yapmak üzere Belediye Başkanı Tanju ÖZCAN’a yetki verilmesi, İlimizde ikamet eden depremzedelerin ihtiyaçlarının karşılanması, Belediyemize yüklenen/beklenen diğer mal, hizmet alımları ve yapım işlerinin protokolleri ile ülkemizde bulunan kamu kurum, kuruluşları ile yapılması planlanan giderlerin karşılanması amacıyla ek finansman kaynağına ihtiyaç duyulacağından İller Bankası veya Diğer Bankalardan kullanılmak üzere 99.000.000 (Doksandokuzmilyon)TL borçlanma için her türlü tasarruf ve işlemleri yapmak üzere Belediye Başkanı Tanju ÖZCAN’a yetki verilmesi konusunun görüşülmesi

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir