Belediye Meclisi’nde Alınan Haksız Karara Mahkeme Dur Dedi

2021 yılı Aralık ayında yapılan 2022 yılı gelir tarifesi su gelir cetvelinde dijital su sayacı sahiplerine haksız bir zam yapılmıştı. Aynı mal/hizmeti kullandığı halde sadece su sayacı farklı olan vatandaşların fazladan para ödemesini haksızlık olarak gören Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Avukat Hatice Dinç parti kararı olmamasına rağmen mecliste alınan kararı bireysel olarak mahkemeye taşımıştı.

Avukat Hatice Dinç’in gayet masumane tavrını CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sosyal medya hesaplarından ” Türkiye bunu da gördü” diyerek duyurduğu paylaşımda mahkeme celbini paylaşarak “Bolu Belediyesi olarak suya %44 oranında indirim yaptık diye Ak Partili meclis üyesi, kararın iptali için dava açmış” diyerek sosyal medyada Ak Partili Meclis Üyesi’ni linç ettirme çabalarına girişmişti.

Mahkeme Ara Kararını Verdi

Bolu İdare Mahkemesi dosya üzerinde yaptığı inceleme ve kurumun beyanını aldıktan sonra dijital su sayaçlarından fazla ücret alınmasına dair meclis kararlarının yürütmesinin durdurulmasına karar verdi.

İyi Haber Ak Parti İl Başkanı Suat Güner’den Geldi

Ak Parti İl Başkanı Suat Güner ise sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinden yaptığı paylaşımda “Bolu halkına müjde !!!

Bir yanlış uygulamadan daha dönüldü.

AK Parti Belediye Meclis Üyesi Hatice Dinç’in girişimleri sayesinde;

Dijital sayaç ile mekanik sayaç arasındaki fiyat farkına yönelik açılan davada İdare Mahkemesi “Yürütmenin Durdurulması” kararı verdi.” açıklamalarında bulunarak Bolu İdare Mahkemesi’nin ara kararını paylaştı.

Fotoğraf açıklaması yok.

Bolu İdare Mahkemesi’nin almış olduğu ara karar Bölge İdare Mahkemesince temyiz edilebilecek.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir