Belediye Tarım Kooperatifi’nden Cin Çarpan İcraatler

Bolu’da yerli tarım ve hayvancılık ürünlerini öne çıkartmak üreci ile halkı buluşturmak, kentteki üreticilerin tarlalarında ürettikleri ürünlerin alınıp satılacağı bir kooperatif olarak lanse edilen ve Bolu Belediyesi tarafından kurulan Köroğlu Tarımsal Ürünler Kooperatifi üzerinden ihalelerde yapılan vurgunları bugün siz değerli okurlarımızla paylaşmıştık.

Pekala İhaleden Başka Ne Yapar Bu Tarım Kooperatifi?

Yönetimini Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın hanımdan doğru akrabası Bahadır Acar’ın da üstlendiği Kooperatife ait boludangelsin.com web sitesinde satılan ürünlerden bazıları şöyle; Melinya Propolis, Melinya hayat balı Aydın yöresi, Melinya kestane balı Rize yöresi, Melinya kekik balı Pamukkale yöresi, Melinya çiçek balı İç Anadolu Bölgesi ve Melinya firmasına ait diğer ürünler.

Bolu’da Arı Mı Yok?

Bolulu yerel üreticinin malını alıp satmak için kurulan ve bir çok denetimden uzak olan bu kooperatif neden gidipte 2019 Nisan ayında Aydın ilinde kurulan bir firmadan bal alıp satıyor? Yerel arıcılar pazar bulamamaktan şikayet ederken BOLULULARI DESTEKLEMEK İÇİN KURULAN KOOPERATİF NEDEN AYDIN’DAN BİLMEM NERELERİN BALINI ALIP SATIYOR? Burada bir rant mı var? Kimler nemalanıyor?

Kooperatif’den Almak İçin Enayi Olmak Lazım. Peki Neden?

Akla ziyan işler daha da çetrefilleşiyor. Melinya firmasına ait melinya.com.tr sitesinde 850gr çiçek balının fiyatı 95₺ bizim Köroğlu Kooperatifinin satış yaptığı web sitesinde ise aynı balın 420gr’ı 59₺ yani bizim sattığımız bal Melinya firmasının sitesinde satılan fiyattan 25₺ daha pahalı! Sade bir alıcı neden aynı ürünü kaynağından 25₺ daha ucuza alacakken boludangelsin web sitesinden neden pahalıya satın alsın! Adam enayi mi?

Diyelim ki bir Rizeli memleketinin balından yemek istese Rize’nin tanınmış markalarından yada varsa oranın benzer kooperatifinden mi Rize balı alır? Yoksa ki Bolu’nun Köroğlu Tarım Kooperatifine ait boludangelsin.com web sitesinden 25₺ daha pahalıya mı alır?

Yorum sizlerin değerli okurlar.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir