Belediye’den Personele Emekli Olun Çağrısı! Belediye’de Para Bitti Mi?

EYT’nin yasalaşmasının ardından milyonlarca kişiye emekliliğin kapısı açılırken Bolu Belediyesi’nde de yüzlerce personelin kanun düzenlemesinden yararlanacak.

Edinilen bilgiye göre Bolu Belediyesi’nde yüzlerce kişinin emekli olması ekonomik sıkıntıya neden oldu. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan personele yaptığı çağrıda “yüzlerce kişi emekli olacağı için kıdem tazminatlarının ödenmesi amacıyla İller Bankası’ndan kredi kullanılacak. Bu kredi ile personelin kıdem tazminatlarını peşin ödeyeceğiz. Sonrasında emekli olacak personel için ise bu durum söz konusu değil. Şimdi emekli dilekçesi vermez de sonradan emekli olursanız Bolu Belediyesi size kıdem tazminatınızı en az 6 taksitte öder” demesi personelde büyük paniğe neden oldu.

Kasada Para Yok Mu?

Personele yapılması gereken kıdem tazminatı ödemeleri kanunen ayrı bir hesapta tutulması ve diğer kalemler için harcanmaması gerekiyor. Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın yaptığı bu çağrı belediye kasasında kıdem tazminatlarının dahi harcandığını ve kasada para kalmadığını gösteren en büyük göstergelerden biri olarak değerlendiriliyor.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan sürekli olarak “Belediye ekonomik olarak çok iyi durumda. Sayın Cumhurbaşkanı bir gün ansızın beni Ekonomi Bakanı olarak atayacak diye korkuyorum” minvalinde gayri ciddi açıklamalar yapıyordu.

1 Yorum

5 1 oy
Habere Puan Ver!
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Mudurnu Taşkesen
Mudurnu Taşkesen
Ziyaretçi
11 Mart 2023 12:57 12:57

Çok beklersin büyük başkan

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir