Bolu Belediyesi’nden Liyakat Fışkırıyor

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde yüce dinimiz Kuran’ı Kerim’i öperek göreve gelen CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Bolu Belediyesi’nde “liyakat” kavramının kitabını sanki yeniden yazıyor.

Yüzde yüz hissesi Bolu Belediyesi’ne ait olan Bol Tur Turizm Şirketi’nin başına şoförü Özgür Yıldız’ı müdür yapan Özcan bilindiği üzere konu ulusal basına yansıyınca deyim yerinde ise ‘ R ‘ yaparak yani geri adım atarak geçici süreliğine Özgür Yıldız’ı müdür olarak atadığını açıklamak zorunda kalmıştı. Lakin sığdığı yalana bırakın halkı kendisi bile inanmamıştı.

Sedat Gülener’in First Leydisi’nin Başı Kel Mi?

17 Nisan 2023 tarihli Bol Tur Turizm A.Ş’nin almış olduğu karar ile Tanju Özcan’ın şoförü Özgür Yıldız bu göreve devam ederken, Geçmişte otobüs şoförlüğü yapan ve nerede ise belediyenin tüm birimlerinin bağlı olduğu Tanju Özcan’ın kuzeni dayıoğluşu Sedat Gülener’in eşi Gülten Gülener ise yine bu şirketin Özgür Yıldız gibi münferiden ve aksi karar alınıncaya kadar yetkili müdürü oldu.

Karı-Koca Karşılıklı Sözleşme İmzalamışlar

Öte yandan Sedat Gülener ile karısı Gülten Gülener’in Bolu Belediyesi’ne ait otobüs ihalesinde sözleşme imzaladıkları bile ortaya çıktı. Sözleşmenin bazı maddeleri şöyle;

BOLU BEL. A.Ş.

ALT İŞLETİCİ SÖZLEŞMESİ

Madde 1) Bolu Belediye Meclisinin 08.02.2021 tarih ve 2021/63 sayılı kararı gereği toplu taşıma hizmetinin yapılması hususunda Bir tarafta merkezi Taşhancılar Cad. Kutucuoğlu Apt. No:8/1 Bolu adresinde bulunan Bolu Bel AŞ. diğer tarafta Bahçelievler Mah. Lale Sok. No:14 Bolu adresinde mukim  Gülten GÜLENER karşılıklı mutabık kalarak iş bu SÖZLEŞME’ yi akdetmişlerdir. Taraflar işbu Sözleşmede ayrı ayrı BOLU BEL. ve ALT İŞLETİCİ birlikte TARAFLAR olarak anılacaklardır.

Madde 2) Gülten GÜLENER Bolu Belediye Başkanlığı’nın denetim ve yönetiminde altında BOLU BEL tarafından yapılacak olan toplu taşıma sisteminde 14 BA 596 plakalı araç ile Şehiriçi – Merkez Hatlarında 01.04.2021 tarihinde çalışmaya hazır bulunacak mevcutta devam eden Elektronik Ücret Toplama sistemi çerçevesinde sisteme entegrasyon sağlayacaktır. Özel halk otobüslerinde bulunması gereken teknik özellikler işbu sözleşmenin ayrılmaz parçası olan teknik şartnamede ayrıntıları ile belirtilen şartlara uygun olmak zorundadır. Özel halk otobüsleri, Bolu Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından, müdürlüğün belirleyeceği aralık ve koşullar ile denetlenecektir. Denetlemeler sırasında eksik ya da hatalı hususlar ALT İŞLETİCİ’ ye yazılı olarak bildirilecek ve Destek Hizmetleri Müdürlüğü tarafından verilecek sürede eksik ve hatalar giderilecektir.

Madde 3) BOLU BEL ve ALT İŞLETİCİ, Bolu Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmelik, 5 ana hat ve güzergahta rotasyona tabii Bolu Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin Çalıştırılmasına İlişkin İdari Şartname, Bolu Belediyesi Özel Halk Otobüsleri Teknik Şartnamesi ile Bolu Belediye Başkanlığı tarafından toplu taşıma sisteminde alınan Meclis ve Encümen kararlarına uyacaklardır.

Madde 4) BOLU BEL tarafının sisteme entegrasyonu sağladığı araçlar 08/03/2021 tarih ve 2021/102 Sayılı Belediye Meclis Kararında belirtilen ‘’ Bolu Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmelik ‘’ ile “Özel halk Otobüsü çalıştırılmasına İlişkin İdari Şartname ‘ve’ Özel Halk Otobüsleri Teknik Şartnamesi’’nde belirtilen şartlara haiz olacak ve Yönetmelikte belirtilen şartlara göre ruhsat verilecektir.

Madde 5) ‘’Bolu Belediyesi Özel Halk Otobüslerinin Çalıştırılmasına İlişkin Yönetmelik’’ te yer almayan hükümlerde BOLU BEL.’ in alacağı kararlar geçerlidir.

Madde 6) Gülten GÜLENER 08.02.2021 tarih ve 2021/63 sayılı Meclis Kararı ve 08.03.2021 tarih ve 2021/102 Sayılı Meclis Kararları ve iş bu sözleşme uyarınca toplu taşıma sistemine entegrasyon sağlayamaması halinde kendi nam ve hesabına toplu taşımacılık faaliyetinde bulunmayacak ve herhangi bir hak talep etmeyecektir. Ayrıca sözleşme devam ettiği sürece herhangi bir sebeple münhasıran kendi nam ve hesabına toplu taşıma faaliyetinde bulunmayacak ve herhangi bir hak talep etmeyecektir.

Madde 7) İş bu SÖZLEŞME TARAFLARCA imzalandıktan sonra haklı nedene dayanmayan herhangi bir sebep ile SÖZLEŞME hükümlerini yerine getirilmediği taktirde kesin teminat tutarı BOLU BEL’ e irat olarak kaydedilir.

Madde 8) İş bu SÖZLEŞME ile 19/03/2021 tarihinde Bolu Belediye Başkanlığı ile BOLU BEL arasında imzalanan SÖZLEŞME hükümleri alt ALT İŞLETİCİ tarafından peşinen kabul edilir.

Madde 13) Hakedişler her hafta Salı günü mesai bitimine kadar ALT İŞLETİCİ adına alınan akaryakıt ücreti, herhangi bir cezai işlem ve ALT İŞLETİCİ’ nin BOLU BEL ‘e karşı sorumlu olduğu borçlar düşüldükten sonra kalan tutar ALT İŞLETİCİ’ nin belirtmiş olduğu banka hesabına aktarılacaktır. Akaryakıt bedeli haftalık olarak ALT İŞLETİCİ hesabından mahsup edilecektir. BOLU BEL yönetim kurulu tarafından ödemelere ilişkin farklı kararlar alınıp uygulanabilir.

Madde 14) Mevcut Elektronik ücret toplama sistemi 31.12.2024 tarihinde bitecek olup bu tarihe kadar E-Kent tarafından toplam cirodan alınan KDV dahil %3,46 oran kesilmeye devam edecektir. 31.12.2024 tarihinden sonraki geri kalan süre için yeni Elektronik Ücret Toplama Sistemi Bolu Bel. tarafından kurulacaktır. Kurulan sistemdeki şirket payı o zaman belirlenecek ve sistemden otomatik kesilecektir.

Belediye ile ticaret yapan birisinin Belediye şirketinde nasıl yöneticilik yapacağı ise merak konusu oldu.

1 Yorum

0 0 oylar
Habere Puan Ver!
1 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Vatandaş
Vatandaş
Ziyaretçi
27 Nisan 2023 9:47 21:47

AKP de liyakat aranmıyordu. CHP demi aranmaya başladı bu liyakat

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir