Bolu Tarihindeki Görülmemiş Tartışmada Karar Verildi

Bolu Belediye Meclisi 2022 yılı ilk toplantısında Tanju Özcan’ın sürekli olarak kullandığı “zamcıklar” sözleri bardağı taşıran damla olmuştu. Dilek ve temennilerde söz alan Ak Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay ise Belediye Başkanı Tanju Özcan’a kürsüden yaptığı konuşmada; “size geri zekalı demek isterdim” deyince ipler kopmuş ve Tanju Özcan halkın oyları ile seçilen Belediye Meclis Üyesinin görevlilerce dışarı çıkarılması talimatını vermişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Düzce İYİ Parti İl Başkanlığı ziyaretinde yaptığı basın açıklamasında kullandığı “Ampul kafalılar” sözleriyle gerginlik başlarken. Özcan’ın belediye meclis salonunda eline aldığı iki ampulden birini kırmasıyla ve “Bu ampulü artık söndürün” sözleriyle Başkan Özcan gerginliğin iyice tırmandıran taraf olmuştu. Özcan’ın son olarak toplantıda sıklıkla kullandığı “zamcıklar” sözleri ise bardağı taşıran son damla olmuştu.

Yaşanan bu gelişmelerin Üzerine Ak Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay söz alarak; “Bu gün Düzce’de yaptığınız açıklamada kullandığınız kelime ve az önce yaptığınız hareketten dolayı size şahsınızda geri zekâlı demek isterdim ama hakaret içerir diye zeka yoksunu demek istiyorum” demişti.

Tanju Özcan Şikayetçi Oldu

Yaşanan bu gelişmelerin ardından Bolu Adliyesi’nin yolunu tutan Başkan Tanju Özcan Uğur Akbaydan Şikayetçi Olmuştu.

Savcılık Kararını Verdi

Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı soruşturma ve incelemeler sonrasında Uğur Akbay’ın da ifadesini alarak ‘kovuşturmaya yer olmadığına’ dair karar verdi.

Uğur Akbay “Adalete ve Hukuka; güvenimiz de, saygımız da sonsuz…”

Konuya ilişkin sosyal medya sitelerinden paylaşımda bulunan Ak Parti Grup Başkan Vekili Uğur Akbay “Bolu Belediye Başkanı Sn Tanju Özcan ın şikayeti üzerine tarafıma açılan soruşturma sonucunda Cumhuriyet Başsavcılığı, KOVUŞTURMAYA YER OLMADIĞINA DAİR KARAR vermiştir. Adalete ve Hukuka; güvenimiz de, saygımız da sonsuz… Kamuoyuna Saygılarımla” dedi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir