BURSA’YA GEREDE’DEN TAKVİYE EKİP

Gerede İtfaiye Müdürlüğü ekipleri Bursa’da kentin iki ayrı noktasından çıkan orman yangınlarına müdahale etmek için Bursa’ya gitti. Yangınların soğutma çalışmalarının ardından ekipleri Bolu’ya dönecek.

Bolu’da karlar erimeden yurdun çeşitli yerlerinde orman yangınları baş göstermeye başladı. Yurdun çeşitli yerlerinde havaların ısınmasının ardından ülkede orman yangını sayıları da artmaya başladı. Bursa, İzmir, Bilecik, Kocaeli ve Çanakkale illerinden 7 ayrı noktada orman yangını çıktı. İllerde bulunan itfaiye ekipleri orman yangınlarını söndürmek için çalışmalarına devam ediyor.

BURSA’DA 2 AYRI NOKTADA ORMAN YANGINI

Bursa’nın Nilüfer ilçesinde çıkan orman yangını kontrol altına alındı, Osmangazi ilçesindeki yangının söndürülme çalışmaları devam ediyor. Kuvvetli lodosun da etkisiyle yayılan alevlerin olduğu bölgelerden yükselen dumanın görülmesi üzerine ihbarda bulunuldu. Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, iki bölgedeki alevlere çok sayıda arazöz ve itfaiye araçlarıyla müdahaleye başladı. Dağyenice Mahallesi’ndeki yangını kontrol altına alan ekipler, Karaislah Mahallesi yakınında örtülük alanda başlayarak ormana yayılan yangının söndürülmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

BOLU’DAN TAKVİYE EKİP

Bursa’nın iki ayrı noktasında hava sıcaklığına bağlı olarak çıktığı açıklanan yangınlara müdahale için Bolu’nun Gerede ilçesinden takviye ekipler yola çıktı. Bursa itfaiyesi ile ortak çalışmalarını yürüten Gerede İtfaiye Müdürlüğü araçları soğutma çalışmalarının ardından Bolu’ya dönecek.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir