CHP’Lİ ESKİ VEKİL “YETTİ YA, BEN UTANIYORUM!”

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile yaşadığı polemik sonrası CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül Özcan’ın ihraç edilmesini istedi.

       Bolu Belediyesi temizlik işlerinde çalışan M.Y.’nin Selahattin Demirtaş’ın fotoğrafını paylaşmasının ardından işten çıkarılması CHP ve HDP arasında gerginliğe neden oldu. M.Y. olayının ardından sosyal medya hesaplarından tartışmaya ve birbirleri hakkında suç duyurusunda bulunan HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ile Tanju Özcan arasında yaşanan bu olay, Kocaeli’de CHP’lileri ikiye böldü. Kocaeli Barış Gazetesi’nden Merve Dişli’nin haberine göre CHP Kocaeli eski Milletvekili Bekir Yurdagül sosyal medya hesabı aracılığıyla yaptığı paylaşımda Özcan’a yüklenerek şu ifadeleri kullandı: “Yetti ya ben utanıyorum. Seçilmiş hiçbir yönetici partisinin temel değerlerine, ilkelerine, genel başkanın partiyi bağlayan söylem ve eylemlerine aykırı icraatta ve söylemde bulunamaz. Özellikle böylesi bir süreçte partiyi çok zorda bırakan bu yükü CHP, daha fazla taşıyamaz. Tanju Özcan CHP için bir sorundur, mutlaka ve ivedilikle çözülmelidir. Bu böyle gitmez, gidemez. Esas olan demokrasidir, CHP’dir, Türkiye’dir.”

       “KEYFİNİZE GÖRE OLUNCA DEMOKRASİ”

        CHP İzmit İlçe eski Sekreteri Arda Başaran ise Özcan’a sahip çıkarak şunları söyledi: “Kongrelerinde İstiklal Marşı okumayanlara, Atatürk’ü hiçbir zaman anmayanlara tahammül edenler, görüşleri kendilerine ters geldiği için Tanju Özcan CHP’den ihraç edilsin diye yırtınıyorlar. Sizin keyfinize göre olunca demokrasi, düşüncenize ters gelince ihraç, sevsinler sizin demokratikcikliğinizi, hadi oradan. #SeninleyizTanjuÖzcan”

      İKİNCİ İNCE VAKASI MI?

       Bekir Yurdagül ve Arda Başaran’ın birbirine zıt olan bu iki paylaşımını CHP’de görev almış birçok isim beğeni yağmuruna tuttu. Hatırlanacağı üzere daha önce CHP Yalova eski Milletvekili Muharrem İnce üzerinde yaşanan bu tartışmaların ardından İnce aldığı gazla Memleket Partisi’ni kurmuş ancak parti beklentileri karşılamamıştı. HDP’li Gergerlioğlu sayesinde Kocaeli’yi de ikiye bölen Tanju Özcan’ın CHP’de yeni bir kutuplaşmaya sebep olup olmayacağı merak ediliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir