“Cumhurbaşkanı Erdoğan, Depremzedelerin Yaralarını Sarıyor: Kalıcı Konutların İnşası ve İmar Çalışmaları Hızla Sürüyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ramazan-ı Şerif’in ikinci gününde yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremlerinde hayatını kaybeden 50 binin üzerindeki insanımızın acısının hala yüreklerde olduğunu ve kaybedilen insanlara Allah’tan rahmet dilediğini söyledi. Cumhurbaşkanı, 11 ilimizi ve özellikle Hatay’ı bir an önce ayağa kaldırmak için attıkları adımları anlattı ve geçici barınma için 156 bin çadır dağıtıldığını ve 36 bin konteynerin altyapısının kurulduğunu belirtti. Ayrıca, 309 bin aileye 10 bin lira, 101 bin aileye de 15 bin lira taşınma parası ödendiğini açıkladı.

Erdoğan, mevcut başvuruyu fazlasıyla karşılayacak seviyede olduklarını ve milletin sabrının kimsenin keyfini bekleyecek sabrı dermanı olmadığını ifade etti. Van ve Elazığ depremlerinde yaptıkları çalışmalarla ilmi ve teknik geçerliliğin olmadığını gösterdiklerini belirten Cumhurbaşkanı, bu nedenle kalıcı konutların yapımı, kadim şehirlerimizin imarı ve ihyası konusunda acele ettiklerini söyledi.

Deprem bölgesinde yürütülen çalışmaların seçim atmosferinden etkilenmemesi gerektiğini ifade eden Erdoğan, “Hatay yaralıyken kalan 80 vilayet sağlıklı olamaz. Deprem şehirlerimizin tamamı için aynı durum geçerlidir. Bu imtihanı hep beraber verip felaketin izlerini hep beraber ortadan kaldıracağız” dedi. Geçici barınma merkezlerinin kurulumu, kalıcı konutların inşası ve mevcut yerlerin ihyası programında kesinti veya gecikmeye izin veremeyeceklerini söyleyen Cumhurbaşkanı, “tüm yaralar sarılmadan buradan ayrılmayacağız” ifadelerini kullandı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir