Gerede Orman İşletme Müdürlüğü’nün Alev Avcıları Orman Yangınlarına Karşı Formda ve Hazır…

En büyük milli servetlerimizden biri olan Ormanlarımızı korumakla görevli olan Orman teşkilatları yangınların sıkça yaşandığı yaz sezonu öncesinde yangın eğitim ve tatbikatlarını sürdürüyor.

Yangını önlemek Söndürmekten daha kolay

Yaz mevsimi öncesinde Bolu Orman Bölge Müdürlüğü olarak vatandaşlarımızdan isteğimiz orman yangınlarına karşı tedbirli olmaları, orman yangınlarını önlemeye yönelik yetkililerce yapılan uyarıları dikkate almaları, ormanlarımızda ateş veya duman görmeleri durumunda ücretsiz Orman Yangın Hattı 112’yi arayarak ihbarda bulunmalarıdır.

Vatandaşlarımızdan bunları talep ederken bizlerde Alev Avcılarımızı eğitim ve tatbikatlarla hazır tutarak stratejik noktalara konuşlandırıyoruz. Bu kapsamda Gerede Orman işletme Müdürlüğü İlk Müdahale ekibine yönelik denetim ve eğitim tatbikatı gerçekleştirildi. Eğitim tatbikatına Bölge Müdür Yardımcısı Halis Belen, Koruma Şube Müdürü Osman Koru, Gerede Orman İşletme Müdürü Vasfı Cem Bulut, işletme şefleri, orman muhafaza memurları ve yangın işçilerinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitim tatbikatında İlk müdahale ekinin hazırlıkları denetlenerek, araç ve gereçlerinin uygunluğu kontrol edildi.

Alev avcılarının; Yangın öncesi, yangın esnasında ve yangın sonrasında yapılacak tüm iş ve işlemlerin İş güvenliği ve gerekli emniyet tedbirleri alınarak nasıl yerine getirileceği hakkındaki bilgileri, teorik ve uygulamalı olarak yapılan eğitimlerle pekiştirildi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir