Jandarma Dolandırıcıları Enseledi

Telefonla aradıkları kişiye kendisini Jandarma olarak tanıtan kişiler bu kez baltayı taşa vurdular. Yapılan açıklamaya göre olay şu şekilde gelişti;

Mudurnu ilçesinde bulunan Örencik köyünde ikamet eden A.D’yi telefon ile arayarak kendisini Jandarma olarak tanıtan şahıslar, mağdur şahsa, “İsminiz dolandırıcılık ve hırsızlık olayına karıştı, hakkınızda tahkikat başlatıldı, bir sivil Jandarma eve gelerek arama yapacak ne kadar değerli eşyanız varsa gelecek olan sivil Jandarma personeline teslim etmeniz gerekiyor.” diyerek dolandırmaya çalıştığı bu esnada dolandırıcı şahıslardan M.E isimli şüpheli şahıs, mağdur A.D’den 25.000 TL parayı almak üzereyken dolandırıcı şahsı takip eden Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) ekipleri ile birlikte Mudurnu İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince ortak düzenlenen operasyon ile suçüstü yakalandı. 

Yakalanan şahsın, bölgede daha önce meydana gelen benzer dolandırıcılık olayları ile bağlantılı olabileceği değerlendirilerek, yapılan detaylı araştırma neticesinde, 31.12.2021 günü Mudurnu ilçesi Tavşansuyu köyünde meydana gelen M.A’ya ait 120 gr altın ve 18.000 TL paranın aynı yöntem ile dolandırılmak suratiyle çalınması olayı şüphelisi olan S.Ş ile bağlantısının olduğu aynı dolandırıcılık şebekesinin elemanı oldukları tespit edildi. 

Şüpheli M.E. 31 Aralık 2021 günü Mudurnu Adliyesine sevk edilmiş, ifadesinin alınmasına müteakip “Tutuklanarak” Bolu T Tipi Kapalı Cezaevine sevk edildi. 

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir