Öğrenci Dostu (!) Başkan İcraatlerine Devam Ediyor

Pandemide kontrollü sosyal hayata dönülmesinin ardından Bolu Belediye otobüs ücretlerine zam yapmıştı. Yapılan zammın üzerinden uzun bir süre geçmemesinin ardından Belediye Meclisi nisan ayı 2’nci oturumunda zam teklifi yine görüşüldü. Toplu taşıma fiyatlarında artış teklif eden gündem maddesi oylama ile kabul edildi. Yeni ücretlerin kısa süre içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor. Karara göre özel halk otobüsü tam bile 5 liradan 7 liraya, öğrenci 3 lira 75 kuruştan 5 liraya çıktı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun otobüs fiyatlarına zam yapmasının öğrenciler tarafından tepki çekmesinin ardından Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı 2’nci Oturumunda toplu taşıma ücretlerine yapılacak zam görüşüldü. Akaryakıtta gelen zamlar nedeniyle özel halk otobüsü şoförlerinin isteği doğrultusunda gerçekleşen görüşmeler sonrasında fiyatlar yükseldi. Millet İttifakı
Buna göre özel halk otobüslerinde tam bile 5 liradan 7 liraya, öğrenci bileti ise 3 lira 75 kuruştan 5 liraya yükseldi.
Konuyla ilgili konuşan Bolu belediye Başkanı Tanju Özcan, otobüslerin gelir ve giderinin takip edilebildiğini dile getirerek, “Hangi araç ne kadar akaryakıt tüketmiş, hangi araç ne kadar yolcu taşımız, havuzlarında ne kadar para toplanılmış, bunu biliyoruz ve dolayısıyla gerçekten para kazanamadıklarını sizde görmüşsünüzdür” dedi.

Toplu taşıma fiyatlarında artış teklif eden gündem maddesi oylama ile kabul edildi. Yeni ücretlerin kısa süre içerisinde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

Buna göre:
Sivil taşıma: 5 TL’den 7 TL’ye
Öğrenci: 3,74 TL’den 5’TL’ye
Dağkent tam: 5 TL’den 7 TL’ye
Dağkent öğrenci: 3,75 TL’den 5 TL’ye
High Way tam: 6 TL’den 8.50 TL’ye
High Way öğrenci: 4.25 TL’den 5.50 TL’ye
Akçaalan – Dereceören: 10 TL’den 14 TL’ye

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir