Tanju Özcan FETÖ İle İşim Olmaz Demişti

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan katıldığı tüm programlarda “benim PKK ve FETÖ gibi terör örgütleri ile işim olmaz, FETÖCÜ köpekler” gibi cümleler sarf ederken arka planda Fettullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın FETÖ/PDY Bolu çatı davasında adı geçen ve örgüt üyesi olduğu gerekçesi ile 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırılan, aynı zamanda FETÖ itirafçısı olan Abdullah Onur’a özel imtiyazlar tanımaya devam ediyor.

Özel imtiyazlar şu şekilde devam ediyor;

İmar’da Onurlu’ya Has Düzenleme

İmar planlarında Cami alanı olarak görülen Abdullah Onur’a ait Salıbeyler mahallesi, 834 parsel 2020 yılında imar tadilatı adı altında yapılan düzenleme ile Cami alanı imar planından kaldırıldı.

FETÖCÜ Abdullah Onur’dan Başkana Arsa Kıyağı Mı?

Salıbeyler mahallesinde bulunan Cami alanının imar planından kaldırılması ile aynı zaman aralığında CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın Paşaköy mahallesinde bulunan tripleks villasının yanında bulunan ve Abdullah Onur’a ait olduğu iddia edilen arazinin mülkiyetinin Tanju Özcan’a geçtiği,

FETÖCÜ’ye Milyonluk İhale Kıyağı ve Dükkan Peşkeşi

Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Bülent Oturak geçtiğimiz yıl bir Belediye Meclis toplantısında Bolu Belediyesi’ne ait Bolu Bel San A.Ş’nin FETÖCÜ bir firmaya çeşitli isimler altında milyonlarca liralık ihale verdiğini öne sürmüştü. Başkan Özcan duruma sinirlenip böyle bir şeyin mümkün olamayacağını iddia etse de Bolu Bel San A.Ş’nin yaklaşık 14 milyon liralık mal alımı sağladığı ve Onur’un buradan elde ettiği gelir ile Belediye binası yanında bulunan iş merkezinden 10 milyon liranın üzerinde değerle bir dükkan satın aldığı.

FETÖCÜ’ye Kanuna Aykırı İmtiyaz Sağlanması

Bolu Belediye Encümeni’nin 20 Mart 2020 tarihli 2020/373 sayılı kararında kanunlara aykırı bir adım attı.

Karara göre FETÖ/PDY itirafçısı Abdullah Onur’un “Bolu İli, Merkez İlçesi, tapunun Paşaköy Mahallesi 1717 ve 853 parsel adresi üzerinde bulunan mülkiyeti E. F. ve F. K.’ e ait taşınmazda kiracı Onurlu Yapı Malzemeleri İnş. Tur. Tar. Gıda Nak. San. ve Tic. Ltd. Şti. tarafından verilen dilekçede söz konusu parsellerin 18. madde uygulaması bitene kadar yazı eklerinde görüldüğü üzere açık depo olarak kullanılması” talebine Bolu Belediyesi Encümen’i “Konu Encümenimizce görüşülerek; yapılacak olan 18. Madde Uygulaması bitip, İmar Parselleri oluşuncaya kadar ekli krokide gösterilen alan sınırları dahilinde görüntü kirliliğine sebebiyet verilmeyecek şekilde tel, çit, duvar vb. materyallerle etrafının çevrilmesi ve herhangi bir yapı yapılmaması şartıyla söz konusu parsellerin açık depo alanı olarak kullanılabileceğine, gereği için evrakın İmar Şehircilik Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ile Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne havalesine karar verilmiştir.” denilerek kanunlara ve Belediye Meclisi’nin geçmişte almış olduğu kararlara aykırı karar verdi.

Alınan Karar İle Uygulama Farklı

Bolu Belediye Encümeni’nde alınan kararın hukuka aykırı olmasına rağmen bu karara da uyulmadığı Abdullah Onur’un adı geçen parsellere yaklaşık 1800 metre kare kapalı alan oluşturacak şekilde çelik bina yaptığı gibi satış ofisi de kurduğu görülüyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir