Tanju Özcan Havanda Su Dövüyor

Daha önce siz değerli okurlarımıza Gazipaşa okulunun yıkılarak AVM ve Kültür Merkezi yapılacağını ve binadan gelen “çatırtı” seslerinin gerçeği yansıtmadığını yazmıştık. Nitekim de Bolu İdare Mahkemesi Bolu Belediyesi’nin yıkım kararını “alınan rapor ve numunelerin hatalı olduğu” gerekçesi ile durdurmuştu.

Buraya kadar her şey normal gibi görünse de aslında öyle değil çayı kahveyi kapın yazıyı okumaya öyle başlayın!

Yeni İtfaiye Binası Neden Yapıldı?

Bolu Belediyesi mevcut İtfaiye hizmet binasının şehir merkezinde kaldığı mevcut, araç, personel ve teknik ekipmanların barındırılabileceği yeterli alan olmaması, şehrin uç noktalarına ulaşmada zaman kaybedildiği vb. gerekçeler ile yeni İtfaiye Müdürlüğü Hizmet binası ihalesine geçtiğimiz yıl çıktı ve 15 Haziranda müteahhit firma ile sözleşme imzalanarak binanın kaba inşaatı şu günlerde bitme noktasına geldi.

Peki Bolu Belediyesi’nin yeni İtfaiye Müdürlüğü yerleşkesi için gösterdiği gerekçeler doğru mu?

Bolu Belediyesi 2020-2024 Stratejik Plan 90. sayfa

Belediye’nin 2020-2024 Stratejik Planı!

Bolu Belediyesi tarafından Tanju Özcan döneminde 2019 yılında hazırlanıp onaylanan 2020-2024 stratejik planı 90 ve 91’inci sayfalarında İtfaiye Müdürlüğü’nün şehrin uç noktalarındaki yangın ve kaza olaylarına daha kısa sürede ulaşabilmesi için İlgili Müdürlüğe bağlı bir müfreze oluşturacağı ve bunun 2022 yılında tamamlanmasının beklediği belirtiliyor.

Yani Tanju Özcan tarafından 2019 yılında hazırlanan stratejik plana göre mevcut bina yerinde kalması planlanıyor. Kesinlikle yeni bir İtfaiye Hizmet binasının yapılmasından bahsedilmiyor.

Kaldı ki hibe ile yapılan bina için yapılan protokolde yıkılıp yıkılmaması farklı amaçlarda kullanılıp kullanılamayacağı yada binanın en az kaç yıl süre ile kullanılması gerektiğine dair bir madde olup olmadığı da muamma.

Burada müfreze edinilmesine en iyi örnek ise İl Sağlık Müdürlüğü hizmet binası olarak gösterilebilir. İl Sağlık Müdürlüğü Ambulansların hızlı çıkabilmesi için Dağkent, Seyit mahallesi vb. uç lokasyonlarda ek müfrezeler oluşturuyor. Bir ihbar anında buradaki ambulans ve personel hızlıca olay mahalline ulaşıyor. Ayrıca inşaat yapı maliyetleri de oldukça düşük. Yeni yapılan İtfaiye Hizmet binası 9 milyon lira bedelle ihale edildi.

İtfaiye Hizmet Binası Yıkım İhalesine Çıkıldı

Avrupa Birliği’nden hibe para ile yapılıp 2005 yılında tamamlanan mevcut İtfaiye Hizmet Binası için yaşlı ve yıpranmış olduğu gerekçe gösterilerek yıkılmak isteniyor ancak, deprem sonrası yani deprem yönetmeliğine göre yapılan yapının 17 yılda ömrünü tamamlaması mümkün olmadığı gibi binadan karot numunesi alınıp yıpranıp yıpranmadığına dair bir test de yapılmış değil. Ayrıca binanın yıkılması durumunda bir müfettiş denetiminde Tanju Özcan’a büyük bir kamu zararı çıkaracağı da gün gibi ortada.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tüm bu yanlışlara bir yanlış daha ekleyerek mevcut İtfaiye Hizmet binasının yıkım ihalesini 8 Mart’ta gerçekleştirdi.

Evet değerli okurlar buraya kadar bir mücadele bir azim bir isteklilik iradesine dair şeyler okuduz denilebilir. Tanju Özcan hayranı iseniz heyecanlandınız, CHP’li iseniz gururlandınız. Amma buradan sonra okuyacaklarınız sizi üzebilir.

2021/14 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi!

30 Haziran 2021 tarihli RG’de yayınlanarak yürürlüğe giren 2021/14 sayılı “Tasarruf Tedbirleri” konulu Cumhurbaşkanlığı kararnamesinin ikinci sayfasının ‘Taşınmaz Edinilmesi ve Kiralanması’ başlıklı bölümünde;

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından yurt içinde ve yurt dışında hiçbir surette hizmet binası…, …yapılmayacak ve yeni inşaata başlanmayacaktır. Hükmüne yer verilmiş. Yani Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bu kararı bildiği halde, yeni bina yani Kültür Merkezi Binası yapamayacağını bildiği halde itfaiye binasını yıkmaya çalışıyor yani Tanju Özcan deyim yerinde ise havanda su dövüyor. İtfaiye binasını yıksa da Cumhurbaşkanlığı kararnamesine göre Kültür merkezi binası inşaatına başlaması imkansız. Yaparsa da parasını cebinden öder.

2021/14 sayılı CB Kararnamesi 2. Sayfa

Teşekkür!

Evet değerli dostlar. Yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Böyle haberlerin devamı için lütfen Bolu Son Haber sosyal sayfalarımızda haberlerimizi beğenmeyi ve paylaşmayı unutmayın. Her şey daha iyi bir Bolu, daha iyi bir Dünya için.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir