VALİLİK ÇAMUR YAĞMURUNA KARŞI UYARDI

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar çamur yağmuruna karşı uyarıldı.

Bolu Valiliği tarafından yapılan açıklamada vatandaşlar çamur yağmuruna karşı uyarıldı. Valilik tarafından yapılan açıklamada, “01.04.2022 tarihine kadar kuvvetli rüzgar beklendiğinden hava kalitesinde düşme çamur şeklinde yağmur, 04.04 2022 tarihine kadar da hava sıcaklıklarındaki yükselişe bağlı çiğ heyelan, su baskını vb. olumsuzluklara karşı tedbirli olunması önemle rica olunur” ifadelerine yer verildi.

İÇLERİNDE BOLU DA VAR

Diğer yandan konu hakkında detaylı bilgi veren Bolu Meteoroloji Müdürlüğü ise “Yapılan son değerlendirmelere göre 31 Mart 2022 Perşembe ve Cuma günleri Bartın, Bolu, Düzce, Karabük ve Zonguldak çevrelerinde Kuzey Afrika kaynaklı toz taşınımı beklenmektedir. Halen Kuzey Afrika üzerinde bulunan alçak basınç merkezinin Avrupa üzerine hareketi ile birlikte ülkemizin batı kesimlerinde özellikle yüksek seviyelerde toz taşınımı görüleceği tahmin ediliyor” şeklinde açıklamada bulundu.

31 İLE TURUNCU, 18 İLE SARI KODLU UYARI

Rüzgarın, Marmara, Kuzey ve İç Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden, kuvvetli rüzgarla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, ağaç devrilmesi, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Doğu Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsü bulunan eğimli yamaçlarda çığ riski olmasından dolayı meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Turuncu kodlu uyarılan iller:

“Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Artvin, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Çorum, Eskişehir, İstanbul, Kastamonu, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük, Düzce

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir