Vatandaştan Sayaç İsyanı “Bolu Belediyesini Protesto Ediyorum”

Ahmet Yıldırım isimli vatandaş Bolu Belediyesi tarafından bir süredir uygulanmaya çalışılan su sayaçları değişimi ile ilgili resmen isyan etti. Yıldırım değiştirilmek istenen dijital su sayaçlarının kendilerine neden verilmediğini sordu. Yıldırım yapılan bu dayatma uygulama ile ilgili “Bolu Belediyesi’ni protesto ediyorum” dedi.

Vatandaş sonunda isyan etti. Ali yazar Veli bozar sözünü aratmayan belediye uygulamaları sonunda bardağı taşırdı. Önceki dönem Belediye Başkanı Alaadin Yılmaz tarafından ilin neredeyse tamamında değiştirilen ve dijitale çevrilen su sayaçlarının mevcut Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından mekanik saate dönüştürülmek istenmesine vatandaş tepki gösterdi. 450 TL bedel ödeyerek vatandaşın edindiği dijital sayaçların mekanik saate dönüştürülmesi sonrası vatandaşa herhangi bir bedel ya da su yüklemesi yapılmıyor. Sökülen dijital saatler vatandaşa geri de iade edilmiyor. Değiştirilen dijital sayaçların ne türlü bir amaçla kullanılacağı bilinmiyor. Bütün bu soru işaretlerinin üzerine yeni belediye yönetimi tarafından önceki dönem belediyenin yaptığı uygulamayı tersine çevirerek dijital su sayacı kullanan vatandaşlarda su kullanım tarifelerinin zamlanmasına Ahmet yıldırım isimli Vatandaş tepki gösterdi ve “Bolu Belediyesi’ni protesto ediyorum” dedi.

DİJİTAL SU SAATİ KULLANANLARI RESMEN CEZALANDIRIYOR

Ahmet Yıldırım su sayaçları ile ilgili tepkisini şu sözlerle ifade etti:

Bolu Belediyesi meskenlerde suyun fiyatını iki farklı fiyattan uyguluyor. Dijital su saati kullananları resmen cezalandırıyor. Fiyatı daha yüksek tutuyor. Birde dijital su saatinin değişimi için insanları bundan yıllar önce 450 TL para ödediği saatleri manüel saatle değiştirmeye zorluyor. Bu durum Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırıdır. Bolu belediyesini protesto ediyorum. Bu yanlıştan dönmeye davet ediyorum.

BU SAYAÇLARIN NE OLACAĞINI DA BİLMİYORUZ

Dijital su sayaçlarla ilgili ücreti alamadığımız gibi değişim sonucunda ‘Dijital saatimi bana verecek misiniz?’ dediğimizde de ‘Hayır’ cevabı alıyoruz. Bu sayaçların ne olacağını da bilmiyoruz ve bu uygulamayı sosyal demokrat olduğunu iddia eden Cumhuriyet Halk Partisi Belediyesi yapıyor. Ben yaptım oldu mantığıyla.

Kaynak: tvbolu.com.tr

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir