Yöresel Kır Lokantası Açıldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’mızın destekleriyle Bolu Gelincik Hanımeli Kadın Kooperatifi tarafından İlimiz Demirciler Köyü’nde hizmete sunulan Yöresel Yemekler Kır Lokantası’nın açılış töreni gerçekleştirildi.

Gerçekleştirilen açılış törenine, Vali Ahmet Ümit, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz,  Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş, kurum müdürleri, il genel meclisi üyeleri ve pek çok sayıda davetli katıldı.

“GİRİŞİMCİ KADINLARIMIZI KUTLUYORUM”

Açılışta yaptığı konuşmada Kadın Kooperatifleri’nin desteklenmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ümit, “Bizler tarih boyunca var olan ve misafirperver bir milletin evlatlarıyız. Gelincik Hanımeli Kooperatifimiz de böylesine güzel bir hizmeti nostaljik bir köy okulunda mücessem hale getirdi. Hünerli eller sayesinde geleneksel tatlarımız yaşatılıyor ve üretim amacıyla bir araya gelen hanımlar hem sosyalleşirken hem de ev ekonomisine katkı sağlıyorlar. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız girişimci kadınlarımıza fevkâlade önemli katkı ve ciddi sermaye desteği veriyor. Toplumumuzun içinde çok mahir eller var, çoğunluğu kadınlarımız tarafından yapılan lezzetler var, bunların kaybolmaması için müesseseleşmek gerekiyor. Bunun güzel bir örneği olan Yöresel Kır Lokantası’nın hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, girişimci kadınlarımızı kutluyorum” dedi

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir