CHP Bolu Belediyesi Ağaçları Yine Katletti

Bolu Belediyesi 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinden sonra CHP’li Tanju Özcan’ın göreve gelmesinden bu yana ağaç ve doğa katliamında dur durak bilmiyor.

Bolu Belediyesinin yapmış olduğu ağaç katliamları bitmek bilmezken konu ulusal basına da bir çok kereler yansımıştı.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Ülkeyi milyarca dolar zarar ettiren Gezi Parkı olaylarının Ak partili İBB’nin (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) Gezi Parkında ağaç kesmesi ile başladığını 11 Haziran 2013’de CHP’li Millet Vekili iken şu sözlerle açıklamıştı “Sayın Başbakan’ın söylemediği veya göremediği bir gerçek var. Burada yaşanan tartışma ideolojik bir tartışma değil. Burada yaşanan tartışma, başlangıcı itibarıyla sadece çevre duyarlılığıyla ilgili bir tartışmaydı. Ancak çevre duyarlılığını bile hazmedemeyen bir hükümet tarafından yönetildiğimiz için polisin burada eylem yapan vatandaşlarımıza karşı göstermiş olduğu düşmanca tavır nedeniyle bu olaylar Türkiye geneline yayıldı. Bugün itibarı ile 77 ilde yaklaşık 8 milyon vatandaşımız hükümeti protesto etmek amacıyla sokaklara indiler. demişti.

Konu bırakın yerel basını ulusal basında dahi yer almasına rağmen sanki hiç yaşanmamışçasına aynı pişkinlikle ağaçlar yok edilmeye devam ediyor bunların bir yenisi de geçtiğimiz gün Borazanlar Mahallesi Zambak Sokak bitişiğinde yeni açılan bir yolda meydana geldi.

Zambak Sokakta yeni açılan yolun hemen bitişiğindeki kaldırımda üç adet kurumuş ağaç olmasına rağmen yeni açılan yoldaki yaklaşık 10 ağaç kepçe ile kırılarak kamyonla çöpe atıldı. Bu ağaçlar Belediyenin ağaç sökme makinası ile sökülüp kurumuş ağaçların yerine dikilebilirdi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ağaçların kepçeyle kırılması hakkında bilgisinin olmadığını bir ihmal olması durumunda gerekli işlemlerin yapılacağını söyledi.

Çeşmede Nasibini Aldı.

Hayır severler tarafından yoldan geçenlerin su içmeleri yada ihtiyaçlarını gidermeleri içilen yapılan ve suyu artezyenden gelen çeşme kepçe operatörü tarafından önce suyu paylatılırken başka bir operatör tarafından ise çarpılarak kırıldı.

Konu hakkında görüşlerini aldığımız hayırsız vatandaş “yıllar önce hayır için bu çeşmeyi yaptık biz bu çeşmeyi yapmadan önce imarda burada yol yoktu karşıdan geçiyordu sonra yolu çeşmenin olduğu yere almışlar nereden bilebilirdik Belediye işte ne diyebiliriz yarın sucu çağırıp çeşmeyi buradan alacağız” dedi.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir