Dikkat! Alkol Alırken Zehirlenebilirsiniz!

Alkol fiyatlarındaki artış ve vatandaşların alım gücünün azalması kalpazanların iştahını kabartıyor. Hal böyle olunca Emniyet güçleri de barkodsuz veya merdiven altı üretilen alkollü içkilere savaş açtı. Yapılan operasyonların ardı arkası kesilmezken binlerce şişe kaçak alkol yakalanırken sorumlular ceza evine gönderildi.

Ancak, edinilen bilgiye göre Bolu ilinde yeni yılın da yaklaşmasıyla kalpazanlar kol gezerken bilgisine başvurduğumuz bir tekel işletmecisi “fiyatların artması ile kalpazanların sayısında da artışlar oldu. Özellikle viski grubuyla ilgili olarak bizlere kaçak içkileri satmamız teklifinde bulunuyorlar. Tabiki biz bunu kabul etmediğimiz gibi yetkili mercilere de bilgi veriyoruz. Biz kabul etmiyoruz ancak kabul edenler de olabilir bu nedenle insanlar kaçak içki kesinlikle kullanmamalı çünkü kaçak içki ölüme varan zehirlenmelere neden olabiliyor. Kesinlikle barkodlu içki kullanılması gerekir.” dedi.

Daha ucuz olması nedeni ile cazip gelen içkinin tüketiminin faturası ise sonradan ağırlaşıyor.

Metil alkol kullanımının ilk belirtileri bilinçsiz hareketler, baş dönmesi ve uyku hali olarak görülüyor. Sahte içki tüketenlerde göze giden beyin sinirlerinin tahribatı nedeniyle görme kaybı ortaya çıkabiliyor. Ayrıca beyinde yol açtığı hasarlar nedeniyle yürümede zorluk, hareket kabiliyetini kaybetme ve anormal düşünce bozuklukları gibi problemler de baş gösteriyor. Metil alkol zehirlenmesi ölümlerle de sonuçlanabiliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir