Fidan İçin Harcanan Paralar Nerede? Fidanlar Nerede?

Sosyal belediyeciliğin ilkelerinden biri olan fidan dikimi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden sonra deyim yerinde ise ilimizde büyük bir sekteye uğradı.

Bolu Belediyesi sadece altı ay içerisinde 13 Temmuz 2021 tarihinde 4 milyon 415 bin 925 TL, 11 Ocak 2022 tarihinde 8 milyon 886 bin 425 TL toplamda 13 milyon 302 bin 350 TL değerinde fidan vb alım ihalesine çıkarken yapılan alımın belediye bünyesinde bulunan Bolu Tarım Kooperatifi üzerinden yapılması ve kooperatifin 4734 sayılı kamu ihale kanununa tabi olmaması nedeni ile belediyenin ne kadar fidan aldığı ve diktiği bilinmiyor.

Bolu Belediyesi en son 7 Ocak tarihinde kuruyan fidanların yerine yenilerinin dikildiğini yandaş medya üzerinden şova çevirerek aktarsa da yeni dikilen fidanların sayısı yüzlerle ifade ediliyor.

13 Milyon TL üzerinde fidan alımı yapılmasına rağmen dikilen fidanların sayısının yüzlerle ifade edilmesi kamuoyunda “Acaba bir vurgun mu var?” sorularının sorulmasına neden oluyor.

Sokaklar Boş Ağaç Delikleri İle Dolu

Bolu Belediyesi sadece 6 ayda milyonlarca liralık fidan almasına rağmen şehrin her noktasında caddeler refüjler boş ağaç delikleri ile dolu. Bu haberimizi okuduktan sonra sokağa çıktığınızda ilk 150 metre içerisinde içerisinde ağç olması gerekirken boş kalan bir delik görebilirsiniz.

Paşaköy Mahallesi eski İstanbul caddesi şehrin giriş ve çıkışında önemli bir ana arter ve yol üzerinde nerede ise ağaç kalmamış ve ağaçların yerlerinde sadece boş delikler kalmış

Belediye Fidan Dikimini Durdurdu Mu?

Bolu Belediyesi 31 Mart 2019 yerel seçimlerinden önce dikilen ancak kırılan yada kuruyan fidanların yerine yenisini dikmediği gibi yeni yapmış olduğu yol ve refüjlerde de fidan dikmiyor.

Öyle İse Fidan Paraları Nerelere Gidiyor? Fidanlar Nerede?

Bolu Belediyesi milyonlarca liralık fidan alımı yapmasına rağmen ve sadece 6 aylık bir dönemde 13 milyon 302 bin 350 TL değerinde fidan alımı ihalesine çıkmasına rağmen paraların nerelere aktarıldığı, fidanların nerede olduğu kamuoyu tarafından merak ediliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir