Şimdi De Bisiklet Şov

CHP Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan şovlarına devam ediyor. Belediye Meclisinin Nisan ayı birinci oturumunda Bolu’daki gençlere 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı’nda bisiklet hediye edilmesi kararı alınırken, Tanju Özcan’ın göreve gelmesinden sonra bisiklet yollarına önem verilmemesi ve CHP yönetimindeki belediyenin 31 Mart seçimlerinden sonra bisiklet yolu yapmaması, geçmiş yıllarda yapılan bisiklet yollarına da önem verilmemesi nedeni ile başkanın bisiklet hediye edeceğiz açıklamaları kamuoyunda tepkilere neden oluyor.

Bolu Son Haber Olarak Uyarmıştık!

27 Haziran 2019 tarihinde “Bisiklet Yolları Yetersiz İşaretleme Kurbanı Oldu” başlıklı haberimizde şehrin en işlek yollarından biri olan Mehmet Akif Ersoy Bulvarında bulunan bisiklet yollarına trafik işaretlemelerinin yapılmadığını belirtmiştik. Haberimizden sonra yoldaki trafik işaretlemeleri yapılmasına rağmen araçların bisiklet yollarına parklanmaları devam ediyor ve Belediye Zabıta Trafik Timleri herhangi bir işlem yapmıyorlar.

31 Mart Yerel Seçimlerinden Sonra Kaç Metre Bisiklet Yolu Yaptı?

Sosyal belediyeciliğin gerekliliklerinden olan bisiklet yolları belediyeler tarafından imar planlarında gösterilmesi ve belediyelerce bu yolların yapılması kanunen şart. Ancak yaptığımız araştırmalara göre 31 Mart yerel seçimlerinden sonra Bolu Belediyesi deyim yerinde ise bisiklet yolunu aklından dahi çıkartmış durumda. Bolu Belediyesinin 2020 yılı faaliyet raporunda beşbin metre bisiklet yolu yapıldığından bahsedilse de böyle bir imalatın nerede yapıldığına dair herhangi bir bilgi ve belge de yok.

Daha önce ilimizde 25 Nisan 2016 tarihinde Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Programı kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından ilk ve ortaöğretim öğrencilerine verilmek üzere Bolu’ya gönderilen 156 bisikletin dağıtımı Bolu Kent Meydanı’nda yapılmıştı.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir