Muhtar Ruhsatsız Silahla Av Yaparken Yakalandı!

Olay geçtiğimiz hafta Pazar günü Akçaalan köyünde meydana geldi. Bölgede av yasağı ve sokağa çıkma kısıtlaması olduğu halde av yapıldığı ihbarını alan Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğüne bağlı ekiplerin yaptığı kontrolde Ömerler köyü muhtarı İlyas Şener ruhsatsız tüfekle yakalandı.

Ruhsatsız silah Jandarmaya teslim edilirken muhtar İlyas Şener “av yapmadığını köy suyunda arıza olduğunu onun için geldiğini ormanlık alanda üç kez silahla ateş ettiğini” söylese de yanında av köpekleri ve av tüfeği olan muhtarın su tamiri ile ilgili hiç bir malzemenin olmadığı ve Ömerler köyü su hattının burada olmadığı belirtiliyor.

Muhtar Değil Suç Makinası!

Bundan tam bir yıl önce 30 Ocak 2020 tarihinde ‘Sarhoş Muhtar Aracıyla Taklalar Attı. Polisten Ağacın Arkasına Saklandı‘ başlıklı haberimizle muhtarın 204 promil alkolle kaza yaptığını ve polisten kaçtığını siz okurlarımıza duyurmuştuk. Bu olaydan beş ay sonra ise yine muhtar yasak dinlemeyerek ormana kesim yapmaya gitmiş ve komşusunun felç kalacak şekilde yaralanmasına neden olmuştu.

Vali Ne Yapacak?

Aynı zamanda kamu görevlisi olan muhtarların toplum önünde örnek oluşturmaları gerekirken Ömerler köyü muhtarının işlemiş olduğu suçlardan dolayı görevden alınması yönünde yüzlerce imza toplandığı ve Bolu Valiliği’ne teslim edildiği ancak bir sonuç alınamadığı bilgisi alınırken, av yasağı, ve sokağa çıkma kısıtlaması olduğu bir dönemde ruhsatsız silahla yakalan muhtar hakkında Bolu Valiliği’nin bir işlem yapıp yapmayacağı ise köylüler tarafından merak ediliyor.

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir