Sayaç İçinden Sayaç Çıktı! Bakın İki Dakikada Nasıl Mekaniğe Dönüşüyor. Sayaçla İlgili Bilinmeyenler

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan yaklaşık bir yıldır kalibrasyon sorunları vb. nedenlerden su sayaçlarının değiştirilmesi gerektiğini dile getirirken bir taraftan da dijital sayaçlarının yerine mekanik sayaçları takmaya geçtiğimiz yıl başladı.

Konu hakkında geçtiğimiz hafta telefonla görüştüğümüz manas yetkilisi Barış Arıncı Cuma günü bizi arayarak ofislerine davet ettiler.

Ofislerine gittiğimizde daha oturmadan kendilerine son görüşmemizde bir dijital sayacı mekanik sayaca çevirebileceğinizi söylemiştiniz bunu şimdi yapabilirmisiniz dedim sağolsunlar kırmadılar. Ofisin bitişiğinde bulunan atölyede hemen bir sayacı sökmeye başladılar bizde Boluluların bu çok merak ettiği konuyu sizler için kaydettik.

Sayacın mekanik sayaca çevirdikten sonra Manas Bolu yetkilisi Barış Arıncı şu açıklamaları yaptı;

Belediye Başkanı Tanju Özcan’a birileri yanlış bilgiler aktarıyor, Bolu da 70 bin Manas su sayacı mevcut geçtiğimiz yılbaşında personelden kaynaklı sorunlar yaşadık sorun yaşadığımızda Bolu Manas bünyesinde kurulduğumuzdan bu yana yaklaşık 10 personel bulunmaktadır. İş yoğunluğu oluştuğunda ise bu personel sayısı diğer büyük şehirlerden kaydırılan personel sayısı ile takviye edilmektedir. Geçen yıl personel bazlı sorunlar yaşadığımızda patronum Bolu ile ilgilenmem için beni gönderdi personel sayımız yeterli olduğu halde 700 – 800 arızalı sayaç birikmişti bizlerde sorun çıkartan personel ile yollarımızı ayırdık diğer illerden Bolu’ya personel kaydırarak hızlı bir şekilde arızalı sayaç sayısını minimum’a indirdik şuanda personel sayımız yedi. Bizim sorun yaşadığımız personeller Bolu Belediyesinde işe alınarak iş başı yaptırıldılar bu personelin Başkan beyi yanlış bilgilendirmiş olabileceklerini düşünüyoruz.

Su sayaçlarımızda arıza oluşmasındaki en büyük nedenlerden bir tanesi Bolu suyunun kireçli olması vatandaş suyu tükenmeden gidip sayacına yeni su yüklüyor sayaçta su kredisi bittiğinde çalışması gereken aksam yıllar boyu hiç açılıp kapanmadığı ve suyun kireçli olması nedeni ile suyu kesmesi ve açması gereken vana kireçlenip çalışamaz hale geliyor. Biz bu sayaçları söküp sadece kireç sökücü ile yıkayıp yerine geri takıyoruz. Yetmiş bin sayaçtan günde 3-4 tane söküm gerektiren arıza çıkıyor.

Kanunen 10 yılda bir bu sayaçlar kalibrasyon olması gerekiyor biz kalibrasyon olması gereken sayaçları buraya topluyoruz ve Sanayi Bakanlığından gelen yetkililer huzurunda kalibrasyon ayarlarını yapıyoruz. Kalibrasyon işleminden sonra cihaz bize bir fiş veriyor ve bu fişte sayacın ne kadar kayıp kaçak yaptığı tespit ediliyor ve fazladan bir kullanım var ise biz bunu Belediye’ye bildiriyoruz onlarda vatandaştan fazladan kullanım bedelini alıyorlar.

Gördüğünüz gibi biz bu sayaçları 1.5-2 dakika içerisinde manyetik sayaca çevirebiliyoruz. 10 yıllık ömrünü tamamlayan sayaçların biz burada kalibrasyonunu yaptıktan sonra yerine mekanik sayaç olarak da takabiliriz. Belediye ile anlaşamadığımız bir diğer husus ise kalibrasyon bedelleri Bolu Belediyesi her altı ayda bir adına sayaç aboneliği olan vatandaşlara 50TL sayaç kalibrasyon beledi tahakkuk ettiriyor ancak bu bedeli bize ödemediği gibi vatandaştan da kalibrasyon ücreti almamızı istiyor diğer belediyeler ya kalibrasyon bedelini su parasının içine katıyorlar yada ayrıca tahakkuk ettiriyorlar.

Yetkililere bizim su sayaçlarımızın içinde mekanik sayaç olduğunu söylediğimizde “biz sizin sayaçlarınızı istemiyoruz yenisi ile değiştireceğiz diyorlar” manas marka 70 bin sayacın ne olacağını sorduğumuzda ise “biz onları bir şekilde değerlendireceğiz diyorlar” bu sayaçları Bolu Belediyesinin vatandaştan alması da yanlış biz sayaçların parasını vatandaştan aldığımız gibi faturasını da vatandaşa kesiyoruz yani sayaçlar vatandaşın Belediyenin bu sayaçları toplaması yanlış.

Bir çok ilde sayaçlarımız kullanılıyor bunlardan bir tanesi de başında yine CHP’li Başkan bulunan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi burada onyedi yıldır hizmet verdiğimiz gibi milyonlarca saatimiz var. Kötü bir marka yada siyasi bir sorun olduğunu kesinlikle düşünmüyorum.

Biz hala iyi niyetliyiz ve Bolu da aylık 40 bin TL zarar ediyoruz buna rağmen iyi niyetliyiz konu hakkında Bolu Belediyesine bir yazı yazdık altı yıl daha sözleşmemiz mevcut ancak bizi istemiyorlarsa 13 Şubatta yollarımızı ayıralım istiyoruz. Konuyla ilgili tarafımıza herhangi bir yazı gönderilmiş değil.

Açıklamalarını yaptı. Kendisine vermiş olduğu bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.

4 YORUMLAR

0 0 oylar
Habere Puan Ver!
4 Yorum
Inline Feedbacks
Tüm yorumları görüntüle
Yasin
Yasin
Ziyaretçi
18 Ocak 2021 10:58 22:58

Bundan 3 gün önce cuma akşamı saat 19:00 falan su yum kesildi,komşulara sordum herkesin su yu var.yeni su yüklememe ragmen gittim 100 liralık su daha yukledim bayiden,ama yine suyumuz gelmedi.belediyeyi aradım ve telefonu açan görevli manasın numarasını verdi 2 numara verdi 05305921548 ve 05305921549 nöbetçi arkadaşlar dedi.Ben bu numaraları aradım defalarca aradım ne telefonu acan oldu nede geriye dönuş yapan oldu,yarım saat kadar bekledim ve belediyeyi tekrar aradım beni baska bir arkadasa bagladilar ve çok sagolsun yardımcı oldu Belediyeden bir arkadas geldi sorunumuzu çözdü. Servis destegi yok ben bunu bire bir yaşadım cuma akşamı.

Alptunga
Alptunga
Ziyaretçi
18 Ocak 2021 10:47 22:47

partizanlık nedir örneği sizsiniz. Barış denen beyefendi çin malı saatleri millete nasıl kakalamış bir anlatsın. yahu bu saatlerden yedirmişlerde yedirmişler belli hala daha savunanlar neyi savunuyor? Yazıktır vatandaşa millete

Kartal
Kartal
Ziyaretçi
16 Ocak 2021 8:11 20:11

Yüreğin varsa ve her daim halkının yanındaysan siyasete kapaliysan gel ben sana bu firmanın ne mal olduğunu anlatacağım

Kartal
Kartal
Ziyaretçi
16 Ocak 2021 8:06 20:06

Sayın haber sitesi manas firmasının vatandaş satmış olduğu sayaçların 8ay sonra montajını gerçekleştirdiğini ve vatandaşın parasını aylarca kullandığı zaman neredeydiniz .bunların halkın parası ile 3 kuruşa çin den getiripte halka 450 tl den sattığında neredeydiniz

- Reklam -

spot_img

Ulusal Haberler, Bolu'dan Güncel Haberler ve Daha Fazlası

spot_img

- Reklam -

sanalbasin.com üyesidir